Vijesti / Vino i hrana

POZDER PRVI, TOMAS TREĆI

NAJBOLJI U HRVATSKOJ Marin Pozder iz restorana Bedem najbolji na 13. Hrvatskom kuharskom kupu! Treće mjesto za Ivana Tomasa iz Fontane Crnković

NAJBOLJI U HRVATSKOJ Marin Pozder iz restorana Bedem najbolji na 13. Hrvatskom kuharskom kupu! Treće mjesto za Ivana Tomasa iz Fontane Crnković
Varaždinski.hr

Ova dvodnevna manifestacija započela je u subotu, 29. rujna, kada su sudionici počeli pripremali tri slijeda koja su slijedećeg dana bila izložena i podijeljena posjetiteljima manifestacije 48. Branje grozdja.

Natjecanjem petog kola Hrvatskog kuharskog kupa pod nazivom 'Kuharski kup Slavka Večerića', završeno je trinaesto izdanje Hrvatskog kuharskog kupa. Po prvi puta natjecanje Hrvatskog kuharsko kupa održano je u Pregradi, rodnom mjestu Slavka Večerića, proslavljenog hrvatskog kuhara koji nas je nažalost zauvijek napustio krajem prošle godine.

Ova dvodnevna manifestacija započela je u subotu, 29. rujna, kada su sudionici počeli pripremali tri slijeda koja su slijedećeg dana bila izložena i podijeljena posjetiteljima manifestacije 48. Branje grozdja.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Zadatak je bio pripremiti svečanu hladnu platu od puretine, bunceka, kukuruza i hrena, glavna jela od svinjskog kotleta, gljiva i krumpira te deserte od jabuka, buče, kestena i grožđa.

Radove natjecatelja ocijenili su članovi Sekcije ocjenjivača HKS-a Zlatko Sedlanić, Grozdana Bohorč i Erich Glavica.

Pobjedu u ukupnom poretku odnio je Marin Pozder iz restorana Bedem iz Varaždina koji je pripremio najbolje predjelo i glavno jelo dok je u desertu za nijansu bolji bio Dario Špehar iz Hotela Plitvice na Plitvičkim jezerima. Treće mjesto pripalo je još jednom predstavniku iz Varaždina, Ivanu Tomasu iz restorana Fontana Crnković.

Svečanost proglašenja najboljih u ovoj sezoni Hrvatskog kuharskog kupa, održat će se sredinom listopada u Koprivnici, dok će nova sezona Hrvatskog kuharskog kupa započeti krajem godine.

Ukupni poredak 13. Hrvatskog kuharskog kupa

1. Marin Pozder - Restoran Bedem, Varaždin 214,33

2. Dario Špehar - Hotel Plitvice, Plitvička jezera 209,33

3. Ivan Tomas - Restoran Fontana Crnković, Varaždin 189,00

4. Antonio Bukvić - Chef.hr 188,33

5. Tina Đerek - Udruga kuhara Splitsko-dalmatinske županije 172,00

6. Antonio Vrabec - Srednja škola Zabok 57,67

7. Janko Ključariček - Srednja škola Pregrada 55,33

8. Petra Plečko - Srednja škola Pregrada 50,67

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video