SVJETSKO, A DOMAĆE!

DINA LONČAR Upoznajte vrhunsku slastičarku koja je u Varaždin donijela tajne prestižne francuske škole Ferrandi Pariz!

Dina Lončar u Francuskoj je provela godinu dana, a znanje koje je tamo stekla donijelo je Varaždinu jednu višu slastičarsku dimenziju...

Kavana Grofica Marica jučer je svoje goste
upoznala sa slastičarskim novitetima koji su svoj put pronašli iz
Francuske. Za predstavljanje novih delicija zaslužna je
Varaždinka Dina Lončar, majstor slastičar s
nedavnom završenom prestižnom školom Ferrandi
Pariz
.

Iskustvo i znanje stečeno u pariškoj školi prezentirala je svim
Varaždinkama i Varaždincima koji vole prigristi ‘nešto slatko’ i
obožavaju nakon glavnog jela u usta staviti komad ukusnog kolača.

Proizvodnja ovih slastica vješto se izučava i usavršava, a Dina
nam je priznala da nije trebala imati veliko iskustvo u
pravljenju kolača prije odlaska u Francusku.

>> SLATKE PRIČE Posjetite Groficu Maricu i isprobajte vrhunske slastice Dine Lončar

– Specijalizirana sam za kruh s prirodnim kvascem pa sam se tu
počela interesirati o slasticama o kojima sam više mogla naučiti
u školi Ferrandi, jer im na tom području nema ravnih – istaknula
je Lončar.

U Francuskoj je provela godinu dana, od toga je pet mjeseci
trajala sama škola, a staž u slastičarni joj je trajao još tri
mjeseca.

Vrhunske namirnice

Kolači iz Grofice Marice zaista nisu jelo koje ste već probali.
Posebni se značaj daje sastojcima koji su visoke kvalitete.

– Dosta je bitno da je namirnica kvalitetna, lakše se s njome
rukuje, a okus je znatno bolji tako da smo u pripremi koristili
samo vrhunske sastojke – rekla je Lončar te naglasila da će
francuski kolači biti u stalnoj ponudi, a ona je ovdje da nauči i
daje savjete slastičarima koji će ih ubuduće raditi.

Okusi sežu dosta široko te će se po svemu sudeći za svakoga
pronaći nešto što voli.

– Priprema kolača dosta je komplicirana, a svaki ima minimalno
sedam do osam segmenata. Od okusa tu su jabuka, cheesecake,
karamela, višnja, limun i kava, uz posebnu kremšnitu kojoj sam
modernizirala lisnato tijesto – objašnjava slastičarka.

Obogaćivanje slastičarske ponude

Dina Lončar prije odlaska u Pariz bila je na praksi u Kavani pa
je, prema riječima voditeljice Grofice Marice Željke
Vojvode
, tako prepoznat njen talent, marljivost, volja i
upornost koji su je doveli do samog europskog vrha školovanja u
slastičarstvu.

– Na ovaj način Kavana, odnosno Ekos želi
pokazati da vjerno prati trendove na slastičarskoj sceni i drago
nam je da držimo primat u slastičarstvu u ovom kraju Hrvatske –
navodi Vojvoda te nastavlja:

128dbc30eb8d7a7f0261aa71b8282f52.jpg?v=2

– Neminovno je da sve navedeno iziskuje i konstantno ulaganje u
proizvodnju i usavršavanje naših stručnih kadrova, s nadom da će
navedeno naši kupci i dalje cijeniti, a turisti prepoznati –
iznosi voditeljica Kavane.

Također, Kavani je želja obogatiti ponudu za sugrađane i
sugrađanke s najposebnijim slastičarskim kreacijama napravljenih
isključivo od vrhunskih sirovina.

Željka Vojvoda zahvalila se Dini Lončar što je ovaj zajednički
projekt zaživio te da će gosti i dalje pružati podršku Grofici
Marici kako bi i dalje nastavili oplemenjivati varaždinsku
slastičarsku ponudu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije