Vijesti / Vino i hrana

ZAGREB BURGER FESTIVAL

USKORO I U VARAŽDINU Đurina hiža i njihov 'Divlji Đuro' osvojili brončanu medalju na prestižnom gastro festivalu

USKORO I U VARAŽDINU Đurina hiža i njihov 'Divlji Đuro' osvojili brončanu medalju na prestižnom gastro festivalu
Facebook

Restoran Đurina hiža je nastavio svojim prezentiranjem širom lijepe naše, a nakon nekoliko 'gostovanja' opet su proteklih dana osvajali Zagreb, gdje su sudjelovali na Zagreb Burger festivalu, vjerojatno i najvećem street food festivalu u Hrvatskoj.

Ova gastro-manifestacija se održava od 13. do 23. rujna, a u utorak su proglašeni oni najbolji.  I kako to često biva,  već dobro etablirani restoran, sve poznatiji i po svojoj street-food hrani koju radi pod brendom Reshetka, osvojio je brončanu medalju, odnosno treće mjesto, u prestižnoj konkurenciji.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Izuzetno nam je drago, pripremamo se za svaku ovaku manifestaciju i uvijek prezentiramo nešto novo, nadograđeno, i nadopunjeno, a tako je bilo i tu. U ovakvoj konkurenciji, od strane uglednog žirija, dobiti treće mjesto, to je za nas velika stvar. Pohvala cijelom timu koji je u ovome sudjelovao – kazao nam je Nikola Božić, vlasnik Đurine hiže.

U žiriju su bili urednici i recenzenti vodećih hrvatskih gastro medija, a svaki izlagač je pred žiri donio burger po izboru. Njihov Divlji Đuro burger je od divljači, s lisičkama i vrganjima, a svi posjetitelji Festivala istaknuli se da se radi o vrhunskom osvježenju među burgerima.

Prvo mjesto odnio je pulski Mason Burgers & Stuff, drugo Kaschetta, a Đurina hiža je na odličnom trećem mjestu, koje dijeli sa 50 A Burger & Champagne barom. Ukupno je na Festivalu sudjelovalo 20-ak vodećih restorana, mahom specijaliziranih za street food.

Kako najavljuju iz Đurine hiže, ovo im je nova potvrda kvalitete, i poticaj za daljnji rad, kako u Đurinoj hiži, tako i na terenu.

Dobra vijest za sve Varaždince i ljubitelje odlične hrane, u planu je tijekom jeseni i otvaranje stalnog restorana u Varaždinu, Reshetka by Đurina hiža. Bit će to značajno osvježenje gastro scene grada Varaždina.

Svi koji žele već ovih dana iz prve ruke isprobati Divljeg Đuru, i ostale specijalitete Đurine hiže te ostalih top restorana, Zagreb burger festival traje do nedjelje.

Evo i kompletnog poretka i bodova.

Mason Burgers & Stuff, 20 bodova
Kaschetta, 19 bodova
Đurina hiža, 50 A Burger & Champagne bar, 16 bodova
Pod zidom, Garden Bar & Kitchen, El Toro, 15 bodova
BarbaQ, Maredo, 14 bodova
Submarine, Burger Bar, Burger Factory, 13 bodova
RougeMarin,Toto’s, Kitchen & Grill Plac, 11 bodova
Cellar Grill, Špiro, Good Food, 9 bodova

 

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video