KAMO, KAMO? - PO KAMU KAMU!

Čuva crijeva, topi kile i jača imunitet: Egozotično voće zbog kojeg ćete s ponosom stati na vagu

Kiseli plodovi rastu na teško dostupnom području u Južnoj Americi. Vitaminska su bomba i dobro djeluju na metaboličke funkcije u organizmu...

Egzotično voće koje raste u području Amazone moglo bi biti
korisno u borbi protiv pretilosti i metaboličkih poremećaja,
pokazalo je istraživanje na miševima provedeno u Kanadi.

Miševima je osam tjedana davana hrana bogata šećerom i masnoćama,
ali istovremeno su jeli i kamu kamu.  Do kraja
studije miševima koji su konzumirali kamu kamu, za razliku
od kontrolne skupine, kilaža je pala za 50 posto, usprkos
visokokaloričnoj prehrani.

Pretilost povećava rizik od razvoja metaboličkih poremećaja poput
dijabetesa, a kamu kamu pozitivno djeluje na bakterije u
crijevima koje su ključ zdravog metabolizma i imuniteta te
regulira inzulin.

Ovo južnoameričko voće do kojeg se teško dolazi jer raste samo u
poplavljenim predjelima Amazone izuzetno je bogato
antioksidansima, sadrži ih u većoj koncentraciji od akai bobica
te je vitaminska bomba.

Polifenol koji se nalazi u kamu kamuu pozitivno djeluje na
crijeva i pomaže u reguliranju tjelesne težine.

Kamu kamu se može uzimati i u prahu, a izuzetno
je popularno voće u Japanu.

Iako vjerojatno neće osvojiti nagradu za okus koji je kombinacija
kisele višnje i limete, za sastav sigurno
hoće. Kamu kamu obiluje antioksidansima poput elaginske
kiseline koja regulira dijabetes te C vitaminom (20 do 30 puta ga
ima više nego u kiviju). 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije