Vijesti / Vino i hrana

LJETNI GUŠTI

Ručak u ljetnom stilu: Napravite laganu salatu s kvinojom

Ručak u ljetnom stilu: Napravite laganu salatu s kvinojom
Ilustracija

Pečenje i mllinci dolaze nam tek za nekoliko mjeseci, a za sada uživamo u salati s čarobnom žitaricom...

Ljeto je savršeno doba za lagana jela od kojih se nećemo osjećati teško, a za doručak i ručak cilj je konzumirati što zdraviju hranu da nam ljetni večernji roštilj ne 'sjedne' loše. 

Salate su jelo koje mnogi često zanemaruju, a na sami spomen okreću očima. Na prvu se slažemo: list zelenjave ne zvuči zasitno niti zadovoljavajuće, ali ako mašta proradi možemo stvoriti pravu gurmansku deliciju.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U pomoć nam pristiže i kvinoja- idealna žitarica za mršavljenje, a prerijetko korištena u hrvatskim kuhinjama. 

Danas radimo salatu s kvinojom koja će vas zasititi, a neće biti dosadna. 

Vrijeme pripreme: 30 minuta

Broj osoba: 4

Sastojci:

250 grama kvinoje
450 ml vode
jedno pakiranje slanutka
krastavac
crvena paprika 
pola glavice malog crvenog luka
peršin

Začini za salatu:

maslinovo ulje
limunov sok
žlica vinskog octa
protisnuti režanj češnjaka
papar i sol

Salata s kvinojom jedostavan je, a brz recept: 

Kvinoju stavite u lončić srednje veličine i ulijte vodu. Pustite da smjesa zakuha, a onda pustite da se žitarica krčka na srednjoj temperaturi. Kvinoja je gotova kada upije vodu u potpunosti, a treba joj otprilike 15 minuta. Maknite s vatre i pustite da odstoji. 

Za to vrijeme pripremite veliku zdjelu i u nju stavite slanutak, narezani krastavac i papriku, peršin i luk. 

U drugu zdjelicu dodajte limunov sok, ocat, maslinovo ulje, češnjak, sol i papar. Promiješajte tekućinu kako bi se okusi spojili i kreirali jedinstveni dressing za salatu. 

U veliku zdjelu s povrćem dodajte kvinoju i prelijte dressingom. Uživajte!

Ovu salatu možete pripremiti i uz piletinu, a povrće prilagodite svom ukusu. 

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video