Vijesti / Vino i hrana

GULJENJE AVOKADA

Kako oguliti avokado - savjeti za čišćenje avokada

Kako oguliti avokado - savjeti za čišćenje avokada
Ilustracija

Zanima vas kako oguliti avokado? Uz ove jednostavne savjete guljenje će proći bez problema...

Avokado je vrlo ukusna i zdrava namirnica koju bismo morali konzumirati što češće. No, znate li kako oguliti avokado? Donosimo vam savjete koji će vam u tome pomoći.

Kako biste pripremili avokado za upotrebu, najprije ga je potrebno oguliti. S obzirom na to da je kora avokada vrlo tvrda, guljenje je nešto teže nego što je to slučaj kod ostalog voća.

Prvo guljenja temeljito operite avokado da isperete sve nečistoće i eventualne pesticide. Jednom rukom avokado pridržavajte sa gornje strane, a drugom rukom ga prerežite napola. Bit će vam mnogo lakše ako krenete s uže strane.

Avokado u samoj sredini ima košticu koju možete izvaditi žlicom. Zatim zarežite jedan dio kore i ogulite plod. Najvjerojatnije vam za to guljenje neće trebati nož. Nakon što ste u potpunosti ogulili avokado, narežite ga na kriške kakve veličine želite.

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Reci što misliš!