Vijesti / Vino i hrana

BOCUSE d'OR Zlatko Novak i pomoćnik Marin Pozder plasirali se na 19. mjesto

BOCUSE d'OR Zlatko Novak i pomoćnik Marin Pozder plasirali se na 19. mjesto

Protekla dva dana u talijanskom Torinu održano je prestižno kulinarsko natjecanje Bocuse d’Or, na kojem je sudjelovalo dvadesetak zemalja, a hrvatski predstvanici bili su Zlatko Novak i njegov pomoćnik Marin Pozder, obojica iz restorana Bedem.

Tamo ih je u užarenoj atmosferi promatralo preko 5000 navijača i elita svjetskog kulinarstva koja je ocjenjivala svaki korak, svaki pokret kuhačom, svaki potez nožem.

Kandidati su imali dva testa kako bi pokazali svoje vještine, odnosno pripremali su dva glavna jela. Za temu na tanjuru, morali su pripremiti 15 identičnih tanjura, a za temu na plati, svaki kandidat je pripremio 15 porcija na platu prije posluživanja na tanjur. Za oba jela, imaju vremensko ograničenje od 5 i pol sati.

Prvo mesto osvojili su Norvežani, drugo je pripalo Švicarcima, a treće Dancima. Hrvatska je zauzela 19. mjesto.

- Prva tri mjesta europskih kvalifikacija Bocuse d'Or-a očekivano su pripala nordijskim zemljama. Hrvatska se plasirala na devetnaesto mjesto i iako su svi članovi tima dali najbolje i sve od sebe, nismo uspjeli napraviti iskorak. Hvala svima koji su nas pratili i davali podršku- stoji u objavi Hrvatskog kuharskog saveza.

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!