Vijesti / Vino i hrana

INTERVJU: Ovaj vikend svi putevi vode u Štrigovu na Urbanovo

INTERVJU: Ovaj vikend svi putevi vode u Štrigovu na Urbanovo

Ovaj vikend sve ceste vode u Štigovu, gdje će se održati najveća gospodarsko- turistička manifestacija sjeverozapadne Hrvatske – Urbanovo.

Urbanovo 2016. godine višeslojni je događaj podijeljen u tri dijela - Festival pušipela, Dane otvorenih podruma te blagdan Svetog Urbana uz Vinski bal.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Centralni događaj je 8. Festival pušipela koji se održava ovaj vikend, od 13. do 15. svibnja u sportskoj dvorani u Štrigovi.

Kroz bogat i zanimljiv program Urbanovog, provest će nas David Štampar, mladi vinar i diplominari agronom te predsjednik Društva vinogradara i vinara ‘Hortus Croatiae’.

I ove godine nazdravit će se otvorenju Urbanovog kao što se i protekle

Što nam sprema ovogodišnje Urbanovo?

- U tri dana trajanja festivala, Urbanovo postaje mjesto susreta svih proizvođača vina i vinarske opreme, poljoprivrednih proizvođača, poduzetnika i tradicijskih obrtnika. Pred ulazom u dvoranu, ove godine će se smjestiti OPG proizvođači koji će izložiti svoje kulinarske delicije poput mesa s tiblice, različitih sireva i bučina ulja.

Koliko domaćih vinara nastupa ove godine na Urbanovu?

- Međimurskih vinara je prijavljeno sveukupno 22, a preko 30 vinara sveukupno. Svaki će od nas prezentirati 5 do 6 sorti vina. Posjetitelji u Štrigovi mogu kušati preko 200 različitih sorti, od pjenušca, ledenih berbi, raznih predikata, klasičnih vina, a bit će u ponudi i odležaniji predikati.

Uz vina međimurskih vinara, čije ćemo vino imati prilike kušati?

- Dolaze vinari iz Sisačko- moslavačke županije iz Udruge vinogradara i voćara ‘Lujo Miklaužić’ koji će u sobutu na radionici predstaviti prvu priznatu hrvatsku autohtonu sortu Škrle. Uz njih, svoja vina će predstaviti vinari iz susjedne Slovenije, Dobrovnika.

Kolika je cijena ulaznice?

- Ulaznica za posjetitelje je 80 kuna, uz nju se dobiva gratis čaša za ponijeti kući. U ponudi se mogu kupiti specijalno dizajnirane Urbanovo naočale, majice i naravno vina.

Koji su dodatni sadržaji?

- U gastronomskoj ponudi sudjeluju tri štrigovska ugostitelja - Caffe bar Kult, Kavana Orijent i Caffe bar Čavlek, a kojima se pridružuje i Caffe bar Na bregu iz Železne Gore. Svi će oni brinuti da u Štrigovi ne nedostaje hrane i pića.

Organiziran je transport za posjetitelje, o kojim se relacijama radi?

- Organizirano voze autobusi na relaciji Prelog - Štrigova i Čakovec - Štrigova. Povratna karta od Preloga do Štrigove iznosi 40 kuna, a od Čakovca do Štrigove 20 kuna. Također, u suradnji smo s taxi Cammeom čija je cijena vožnje 100 kuna, pa kad se ta cijena podijeli na četiri osobe koliko taxi može prevoziti, dolazimo do prihvatljive cijene po vožnji.

Iako vremenska prognoza pokazuje kišu za vikend, posjetitelji nemaju razloga za brigu jer je cijeli prostor pod krovom. Službeno otvaranje dvorane za javnost je u petak od 15:00 sati na dalje – s toga svi vinoljupci započnite svoj vikend u ugodnoj atmosferi uz kušanje vrhunskih vina! Od 12 sati u petak vinari priređuju interno business to business upoznavanje ugostitelja, vinara za buduće sklapanje i stvaranje uspješnih poslovnih odnosa.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci