Vijesti / Vino i hrana

USPJEH Zlatko Novak najbolji na kulinarskom natjecanju Cro Top 10

USPJEH Zlatko Novak najbolji na kulinarskom natjecanju Cro Top 10

Cjelodnevno kulinarsko natjecanje, održano u dva kruga, iznjedrilo je i ovogodišnjeg pobjednika. Najbolji od najboljih, dobitnik prijelazne skulpture CRO TOP 10 je Zlatko Novak iz varaždinskog restorana Bedem, piše HKS.

Na natjecanju CRO TOP 10 sudjelovalo je 10 najboljih kuhara po rang listi Hrvatskog kuharskog saveza za 2016. godinu. Natjecanje je pozivno, a svoj poziv sudionici su zaslužili natječući se na Hrvatskom kuharskom kupu, Državnom kuharskom prvenstvu i međunarodnim natjecanjima pod okriljem WACS-a (Svjetsko udruženje kuhara) u prošloj godini.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Desetoro najboljih hrvatskih kuhara borilo se za titulu najboljeg, pripremajući raznovrsna jela, a osnovna zadana namirnica u kvalifikacijskom dijelu natjecanja bio je svinjski file. Nakon što su uz podršku publike svi natjecatelji pripremili svoja jela, stručni ocjenjivački sud je bodovao i prokomentirao njihove radove, a troje najboljih ušla su u finale. Uistinu uzbudljiva borba se odvijala u Paviljonu 8 Zagrebačkog velesajma.

Zlatko Novak je u kvalifikacijama podijelio prvo mjesto sa mladom kuharicom Ana-Marijom Stanković koja radi u Srednjoj strukovnoj školi Vinkovci, a iza njih sa samo tri boda zaostatka vrebala je Rozalija Neralić iz zagrebačkog restorana Cvjetno, Studentski centar. Zlatko je u finalu zadržao prednost pred Rozalijom dok je Ana-Maria ipak platila danak neiskustvu te završila na trećem mjestu.

Finalisti su pripremali glavno jelo od orade i desert, s namirnicama koje su im zadane tek neposredno prije početka natjecanja.

Pobjedničku prijelaznu skulpturu i vrijedne sponzorske i novčane nagrade uručio je gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, koji već dugi niz godina prati i podržava rad Hrvatskog kuharskog saveza.

CRO TOP 10 natjecanje šlag je na torti petodnevne manifestacije Hrvatskog kuharskog saveza u sklopu sajmova Nautike i Hotel&Gastroteh na Zagrebačkom Velesajmu. U pet dana manifestacije posjetitelji su mogli razmaziti svoja nepca tradicionalnim, slatkim i slanim jelima Zagrebačke, Varaždinske, Ličko-senjske, Osječko-baranjske, Brodsko-posavske, Vukovarsko-srijemske, Splitsko-dalmatinske, Šibensko kninske i Bjelovarsko-bilogorske županije.

Kuhari iz spomenutih županija potrudili su se da nitko ne ostane gladan, a posjetitelji su kući mogli ponijeti recepte i vrijedne kuharske savjete iz prve ruke.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci