3, 2, 1 KUHAJ Moira i Zdravko najbolji u prvoj večeri finalnog tjedna!

Četiri para koja su izborila ulazak u finalni tjedan večeras nisu kuhali za ostanak u showu, nego za bodove.

Neki od njih očito nisu shvatili koliko je važno u ovoj fazi natjecanja kuhati što je bolje moguće, pa su Sanja i Morena žiriju večeras servirale špagu, a Natali i Hrvoje sirovu ribu.

Zapaljeni recept

Moira i Zdravko su u lov na bodove krenuli sa ‘zapaljenim’ receptom, a pripremali su kruščiće s ramstekom i džemom od luka, grdobinu s rukolom i krumpirom te čokoladni kolač.

– Kad radite sa svježim tartufom, nemojte puno kemijati sa sirevima koji su jaki. Grdobina je dobro ispala, ali krusta nije – komentirao je Pažanin.

Što se tiče deserta, kolač je ispao vlažan, a Špiček nije bio zadovoljan redoslijedom posluživanja jela no slijed im je dao 9 bodova.

Od Pažanina su dobili 7, a od Žakline 8 bodova.

Špaga spoticanja

‘Meni za Magdalenu’ su u čast Sanjine mame pripremale Morena i Sanja, a u njemu su poslužene uparene srdele, rolana teletina s rižotom od jabuke i raspucana čokotorta.

Zaboravile su skinuti špagu s mesa, pa su se dosjetile da bi to mogla biti ‘igra na tanjuru’ za članove žirija te uz tanjur servirale i škare.

– Kad je kritično, sila ne pita. Ili moraš lagati ili tražiti neko rješenje. Ali u konačnici ako to bude dobro i ako je to pravilno servirano, neka se izvuku – komentirao je Špiček.

– To je lijepo i simpatično, ali ja se kod hrane ne volim šaliti i ne volim da mi dođe špaga na stol – dodao je.

Raspucana čokoladna torta doživjela je malu nezgodu pri pečenju, a srdelama je nedostajalo ili kiseline ili soli.

– Ovaj teleći but je bio hrabar prijelaz s mesa na ribu, ali bi bilo bolje da ste se poigrali bolje s nadjevom – komentirao je Pažanin.

Za svoja su jela dobili 8 od Špičeka, 7 od Pažanina i 7 od Žakline.

Puno začina, kilavo jelo

Martin i Kristijan su žiriju servirali ‘meni za buduću ženu’ odnosno lingvine s pestom od rukole i pinjolima, glazirani file od brancina sa špinatom i mrkvom te kremu od sira s voćem.

Desert je ispao gorak, ukuhavanje čokolade im nije trebalo i sir nije bio odrađen do kraja, a lingvini bi bili bolji da su tanji.

– Vaše glavno jelo je zbunjujuće. Od svih začina koje ste koristili, niti jedan se ne osjeti kako treba – komentirao je Pažanin, a Špiček im je obećao pokazati i naučiti ih kako se radi tijesto koje će biti dobro i kada odstoji 40 minuta.

Žakline i Špiček su ih nagradili sa 7, a Pažanin sa 6 bodova.

Šareno i sirovo

Natali i Hrvoje su uronili u ‘šareno more’.

Na meniju su gamberi sa zelenim rezancima, gof s pireom od pasternjaka i mak-kocke.

– Nevjerojatno mi je da smo u finalnom tjednu i da riba uopće nije pečena – šokiran je bio Pažanin.

– Morate uzeti tu fetu ribe i baciti na gill tavu. I to je cijela poanta priče – dodao je razočarano.

Tjestenina nije bila dobro začinjena, krema od pasternjaka je ispala dobra, a ribu Špiček nije ni probao.

Kolač od maka nije bio do kraja napravljen kako treba.

Sve u svemu, nije bilo dobro, što su potvrdile i ocjene.

Špiček im je dao 4, Pažanin 3, a Žakline 4.

– Nisam demotiviran, ali sma ljut na sebe. Krivo mi je – komentirao je Hrvoje.

On i Natali večeras su skupili svega 10 bodova i zauzeli posljednje mjesto na tablici, dok je prvo mjesto na tablici pripalo Moiri i Zdravku koji su dobili ukupno 24 boda.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije