Vijesti / Vino i hrana

Obitelj Jakopić i međimurski vinari izvrsni u Sloveniji!

Obitelj Jakopić i međimurski vinari izvrsni u Sloveniji!

U Gornjoj Radgoni, u Sloveniji, od 17. do 19. srpnja, održano je Otvoreno državno ocjenjivanje vina. U njemu je sudjelovala i obitelj Jakopić te drugi hrvatski vinari.

Ocjenjivanje, koje se odvijalo pod nazivom 'Vino Slovenija Gornja Radgona' 2017, organizirano je u sklopu sajma Agra. Agra je održana 55. put u prostorima Pomurskog sajma.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ove godine sudjelovalo je 160 vinara iz okolnih i bližih zemalja – Austrije, Hrvatske, Srbije, Slovačke, Mađarske i Slovenije. 'Vino Slovenija' jedno je od najuglednijih slovenskih ocjenjivanja vina, s tradicijom od četrdeset i tri godine.

Na ocjenjivanje je pristiglo gotovo pet stotina uzoraka (točnije, 495), a vina naših vinara dobila su odlične ocjene. Time je još jednom potvrđena njihova kvaliteta.

Obitelj Jakopić iz Železne Gore, nakon što je ove godine njihov restoran Terbotz uvršten i u top 10 restorana s najljepšim pogledom, dobila je najveće priznanje za svoj pušipel. Naime, njihov je pušipel prestiž berbe iz 2015. nagrađen velikom zlatnom medaljom s osvojena 91,33 boda.

Obitelj Jakopić svake godine napreduje na raznim evaluacijama. Ta je činjenica najbolji pokazatelj da je njihov mukotrpni rad, ali i rad ostalih međimurskih i hrvatskih vinara, počeo davati ploda.

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Vezani članci

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.