Vijesti / Vino i hrana

SLAVNI KUHAR otkriva: 'Ovo jelo je novi svjetski gastro hit'

SLAVNI KUHAR otkriva: 'Ovo jelo je novi svjetski gastro hit'

Slavni američki kuhar, putopisac i avanturist Anthony Bourdain predvidio je koje će jelo uskoro postati apsolutni hit u Americi, a potom i u svijetu. Kaže, bit će to filipinski sisisg.

Sisig se radi od svinjetine, riže i jajeta, a Filipinci ga obožavaju jesti. Iako se u pripremi sisiga koriste svinjske iznutrice, obrazi i njuška - većini ne baš omiljeni komadi mesa, Bourdain uvjerava da će ovo jelo uskoro pokoriti svijet.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

'Sisig je savršeno izbalansiran tako da osvoji srca i umove diljem svijeta. Mislim da ćemo lako uvjeriti ljude da ne traže dalje od sisiga. Navući će se na njega. Ovo je novi hit', kaže Bourdain i otkriva recept.

'Isjeckate meso, skuhate ga pa ga ispečete na roštilju i srevirate vrelo sa sirovim jajetom preko. Tradicionalno se uz meso i jaje poslužuje riža s češnjakom. sisig se jede u barovima uz neko alkoholno piće', objašnjava kuhar.

Ovo jelo nastalo je tako što su američki vojnici bacali na Filipinima dijelove mesa koje nisu htjeli jesti. Gladni Filipinci od tih su ostataka napravili deliciju.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video