Vijesti / Vino i hrana

FOTO Ivanečki fotograf i travel blogger Domagoj Sever u lovu na istarski tartuf!

FOTO Ivanečki fotograf i travel blogger Domagoj Sever u lovu na istarski tartuf!

Jesen je idealno vrijeme za posjetiti Istru koja nudi sve više sadržaja i izvan glavne turističke sezone. Jedan od takvih je i sajam tartufa u Livadama koji je od malog sajma obitelji Zigante prerastao u izuzetno popularnan gastronomski sajam koji traje čak 10 vikenda, od 16. rujna do 12. prosinca.

Osim tartufa na sajmu se može probati i domaće fuže, pršut, sir, najbolja maslinova ulja, vina, pa i najzahtjevniji poznavatelji dobre hrane i pića mogu pronaći nešto za sebe. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Najpopularniji domaći travel blogger Domagoj Sever posjetio je sajam tartufa prvi vikend njegovog održavanja i okušao se u traženju tartufa.

Uz pomoć iskusnog lovca na tartufe nije pronašao kapitace, ali je ipak imao sreću i pronašao nekoliko malih crnih i bijelih tartufa čija je sezona počela od sredine rujna.

Svi posjetitelji mogu turističkim vlakićem vidjeti pokaznu berbu tartufa koja traje oko 45 minuta te u samoj šumi saznati nešto više o njegovom veličanstvu među gljivama, tartufu.

Kao posebnu preporuku Domagoj je istaknuo burger od tartufa, koji osim što je pristupačan svojom cijenom, okusom zadovoljava i najveće gurmane. 

Domagojeva fotografija ovaj je tjedan ponovno objavljena u National Geographicu, pa možda i neka od fotografija tartufa pridonese popularizaciji i većoj promociji gastronomske ponude Istre i Hrvatske.

Na kraju razgovora Domagoj nam je najavio da krajem 10. mjeseca priprema instameet u našoj županiji kojim će prezentirati promociju turističkih destinacija pomoću instagrama.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci