Vijesti / Vino i hrana

LJUBITELJI ste kokica? Onda ovo obavezno morate pročitati

LJUBITELJI ste kokica? Onda ovo obavezno morate pročitati

Kokice su bez sumnje jedna od najomiljenijih grickalica diljem svijeta. Uvijek nam se čini kao da nešto nedostaje, ako gledamo film bez posude pune toplih kokica.

Kokice su možda označene kao jedne od najzdravijih grickalica, ali jeste li znali da su kokice iz mikrovalne štetne za zdravlje?

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ovo su tri stvari koje morate znati o njima:

1. Trans masti - kokice iz mikrovalne obično sadrže trans-masnoću, za koju se zna da loše utječe na zdravlje srca. Odgovorna je za nastanak lošeg kolesterola (LDL). To povećava šanse za srčani udar ili kardiovaskularne bolesti.

2. Diacetil - primamljiv miris kokica koje ste netom prije izvadili iz mikrovalne je većinom zbog okusa maslaca, koji dolazi zbog ove sintetske kemikalije. Istraživanje koje je proveo američki Centar za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC), otkrili je da je konzumiranje diacetila u redu, ali udisanje nakon što ga se izloži visokim temperaturama - i postaje otrovan - može ozbiljnu opstruktivnu bolest pluća.

3. Rak i neplodnost - ono što bi vas moglo uplašiti jest da zgodna ambalaža u kojoj u kinu i na ulici dobijate kokice, zapravo može utjecati na opasne bolesti poput raka i neplodnosti. Podstava je napravljena od perfluoroktanske kiseline (PFOA), koja se smatra kancerogenom.

Zato, sljedeći put kad idete radite kokice, nemojte ih raditi u mikrovalnoj već sa zrnom, uljem i tavom.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci