Vijesti / Vino i hrana

VRSTE KAVE - veliki vodič za kavopije

VRSTE KAVE - veliki vodič za kavopije

Više od 5 kilograma kave po stanovniku koliko Hrvati konzumiraju potvrđuje dobro znanu činjenicu da smo velike kavopije i smješta nas na 20.mjesto svjetske liste kavopija.

Uz popularan espresso i svima znanu tursku kavu koje su kod nas najpopularnije, koje su još vrste kave?

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Na svijetu postoji mnoštvo vrsta kave, od onih egzotičnijih kao što je kava s vodkom, do sve popularnijih kava s okusom kao što je kava s okusom bundeve, lavande ili cimeta.

Kako biste se upoznali barem s najpoznatijim vrstama kave i naučili kako se priprema te kako treba biti pripravljen vaš omiljeni napitak donosimo vodič kroz vrste kave.

Turska kava

Turska, crna kava ili kava za buđenje je jedna od najpopularnijih vrsta kave na našem području. Ova vrsta kave priprema se u džezvama u kojima se grije voda. Kada voda provrije dodaje se proizvoljna količina kave i kuha se dok kava ne zakipi.

Espresso

Espresso je osnova za mnoge vrste kave. Ova vrsta kave priprema se od 7grama kave koliko je potrebno za jednu šalicu napitka. Kava se stavi u sito, koje se stavi u aparat, i nakon 7-10 sekundi kava je gotova.

Macchiato

Vrsta kave koja se priprema tako da se na espressi doda žličica pjene od vrućeg mlijeka je macchiato.

Caffe latte

Caffe latte je espresso na koji se dodaje vruće mlijeko koje se grije na pari u omjeru mlijeko - kava 3:1.

Bijela kava

Bijela kava se obično poslužuje u velike šalice, a ova vrsta kave je kombinacija espresso kave i toplog mlijeka bez pjene.

Uz ove vrste kave, mnogi piju i popularne instant kave koje se smatraju najmanje kvalitetnom vrstom kave.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci