Vijesti / Vino i hrana

NAJBOLJI Ivan Tomas pobjednik je 1. kola Hrvatskog kuharskog kupa!

NAJBOLJI Ivan Tomas pobjednik je 1. kola Hrvatskog kuharskog kupa!

'Kuhajmo slavonski', pod generalnim pokroviteljstvom Podravke, organizirali su Hrvatski kuharski savez i Udruga kuhara Brodsko posavske županije. Natjecanje u Slavonskom Brodu, u sklopu Katarinskom sajma održalo se 24. i 25. studenog te je okupilo natjecatelje iz svih krajeva Hrvatske.

Neodoljivo ukusna jela od mesa crne slavonske svinje, maštovite kreacije hladnih plata s delikatesama od svinjskoga buta, svinjski lungići u kombinaciji sa šljivama, uz deserte od oraha, samo su dio bogatog stola svečane večere u Slavonskom Brodu, kao krune dvodnevnog natjecanja.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Natjecanje su upotpunile i razne prezentacije i radionice u kojima su sudjelovali Ante Ojdanić iz Splita, Marija Bošnjak i Ana-Marija Stanković iz Vinkovaca, Anđelko i Lada Ledić iz Požege te Dražen Šafar iz Orahovice.

Hrvatski kuharski kup svojevrsni je festival 5 kulinarskih natjecanja koja se na razne zadane teme održavaju diljem Hrvatske. Osim svekolike afirmacije kuhara i struke, te cjelokupnog hrvatskog kulinarstva i hrvatskih proizvoda, cilj mu je prezentacija, razvoj i izgradnja prepoznatljive hrvatske kulinarske ponude.

Posebna je zadaća ovih natjecanja kreativan i konkretan doprinos oblikovanju kulinarske prepoznatljivosti lokalne sredine, a time i unapređenje sadržajnosti i atraktivnosti cjelokupne turističke ponude.

Hrvatski kuhari i slastičari koji sudjeluju na svim natjecanjima bore se uz sponzorske nagrade i za titulu ukupnog pobjednika kupa i prestižnu kristalnu kuhaču.

A s titulom pobjednika 1. kola kupa u Slavonskom Brodu okitili su se Ivan Tomas i Dinko Tomašić iz varaždinskog restorana Fontana Crnković.

Drugo mjesto osvojili su mlade kuharske nade iz Splita, Tina Đerek i Petar Tadinac predstavljajući Udrugu kuhara Splitsko-dalmatinske županije dok su na trećem mjestu završili Antonio Bukvić i Tomislav Sabolić kuhajući za Chef.hr iz Koprivnice.

Njihova jela ocjenjivali su članovi Sekcije ocjenjivača Hrvatskog kuharskog saveza, Miroslav Dolovčak, Vladimir Balent i Erich Glavica, a nagrade im je uručio gradonačelnik Slavonskog Broda Mirko Duspara.

Zasluge što se po treći puta Hrvatski kuharski kup održao u Slavonskom Brodu pripadaju Udruzi kuhara Brodsko-posavske županije na čelu s predsjednikom Tihomirom Krijanom, a organizaciji su pomogli Podravka kao generalni pokrovitelj, sponzori Saveza Dukat i Dick noževi, Grad Slavonski Brod i Turistička zajednica grada, Turist Brod, Kuća piva, Pekara Bošnjak, Prva Brodska piterija, Teri d.o.o, Vinarija Čamak, Dekoracije Sandra i Restoran Rodino Gnijezdo.

Svi gosti svečane večere Hrvatskog kuharskog kupa imali su prigodu i kušati pripremljena jela i delicije hrvatskih kuhara, a uz dobru glazbu druženje je nastavljeno još dugo u subotnju večer.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci