Vijesti / Vino i hrana

ODABRANA NAJBOLJA ČOKOLADICA na svijetu! Što kažete na poredak?

ODABRANA NAJBOLJA ČOKOLADICA na svijetu! Što kažete na poredak?

Crna ili bijela, punjena ili tamna, s lješnjacima ili grožđicama, keksom, karamelom, voćnim punjenjem, rižom, kokosom... Na tržištu zaista postoji jako mnogo vrsta čokolada i čokoladnih deserata, a čokoljupci su imali težak zadatak: izabrati onu najbolju na portalu Ranker.com.

Taj internetski servis koji se bavi rang-listama tražio je sladokusce da ocijene koja je, prema njihovu mišljenju, čokoladica najbolja na svijetu, javlja The Independent. I kao da to samo po sebi i nije dovoljno težak zadatak, kriteriji su dodatno otežali izbor. Čokoladica mora biti u obliku ploče te je tako isključen izbor kreativnih oblika poput jaja, okruglica i sl.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U ocjenjivanju i biranju najbolje čokoladice na svijetu sudjelovalo je više od 100 tisuća ljudi, a njihova 'presuda' odredila je Nestléov Kit Kat kao najbolju čokoladicu na svijetu. I kako se o ukusima ne raspravlja, nećemo ni mi, ali kombinacija vafla i ukusne čokolade iz tvornice Nestle osvojila je većinu čokoljubaca.

Prva KIT KAT čokoladica proizvedena je davne 1935. godine pod nazivom Rowntree’s Chocolate Crisp. Danas, gotovo 79 godina kasnije, KIT KAT je postao jedna od omiljenih čokoladica na svijetu. Svakih pet minuta proizvede se količina KIT KAT čokoladica koja bi mogla popuniti Eiffelov toranj. KIT KAT je dostupan u sljedećim varijantama: KIT KAT Chunky, KIT KAT 4 Finger i KIT KAT Mini, piše na Nestleovoj stranici u opisu uz Kit Kat čokoladicu.

Iza Kit Kata drugo i treće mjesto zauzele su čokoladice Twix, Snickers, a slijede Milky Way te Hershey Bar, Nestlé Crunch, Butterfinger Bar, 3 Musketeers, Toblerone i Almond Joy.

Mnoge je iznenadilo to što je čokoladica Lindt zauzela tek 19. mjesto na ljestvici najboljih, a Kinder Bueno 'zasjeo' je na 29. mjesto.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci