Vijesti / Vino i hrana

ZLATNA JABUKA Marin Pozder i Karlo Štorga najbolji kuhari u Vinkovcima!

ZLATNA JABUKA Marin Pozder i Karlo Štorga najbolji kuhari u Vinkovcima!

Odlične vijesti iz Vinkovaca! Marin Pozder i njegov pomoćnik Karlo Štroga, obojica iz Restorana Bedem iz Varaždina, bili su najbolji u 4. kolu Hrvatskog kuharskog kupa, popularnoj Zlatnoj jabuci, koja se ove godine održala po 14 put.

Iza Varaždinaca, u ukupnom poretku na drugom su mjestu bili Dario Špehar i Igor Jularić iz Hotela Plitvice, dok su treće mjesto zauzeli još jedni Varaždinci, Ivan Tomas i Dinko Tomašić iz Restorana Fontana Crnković.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- U pripremi hladne plate radio sam jelen file u ugljenu od borovih iglica sa farsom od kunića i opnom od mrkve. Terina je bila napravljena od jelen karea sa pinjolima, koštice od buče,  začinskim biljem, žele od brusnice, daikon kocka i povrtna garnitura. Kad govorimo o glavnom jelu koristio sam svinjski but sa svježim sirom, prahom od bućinih koštica, pire od buče s povrtnom garniturom, umak je bio demi glace i koristio sam  prah od cikle. Na kraju radio desert, parfe od jabuke sa želeom od maka, crnim biskvitom u kojeg sam stavio kakao i grožđice, košarica od prhkog tijesta sa slastičarskom kremom - rekao je Marin Pozder, ukupni pobjednik 14.'Zlatne jabuke' u Vinkovcima, za Glas Slavonije.

Ovo je bilo predposljednje kolo, zadnje, 5., održat će se u Zagrebu gdje će se najbolji hrvatski kuhari boriti za Kristalnu kuhaču.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci