Vijesti / Vino i hrana

UDRUGA MEJAŠI Na 'Zlatnoj kapljici' u Ljubešćici rekordan broj uzoraka

UDRUGA MEJAŠI Na 'Zlatnoj kapljici' u Ljubešćici rekordan broj uzoraka

Ocjenjivanje vina iz Udruge vinogradara i vinara 'Mejaši' održano je 20. i 21. travnja 2018. godine u Ljubešćici. Ove su godine članovi Udruga na ocjenjivanje prijavili dosad najveći brojuzorka, čak 345, od čega 343 vina, jednu rakiju i jedno kupinovo vino.

Na osnovi postignutih bodova ove su godine Zlatnu kapljicu dobila 64 vina, Srebrnu kapljicu 192 vina, Brončanu kapljicu 58 vina, dok su Priznanje za sudjelovanje dobila 2 vina. Šampion je najbolje ocijenjeno vino berbe 2017. OPG 'Lovrini vinogradi', polusuho, koje je osvojilo 86 bodova.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Svečana podjela odličja bila je održana 05.05.2018. u Lovačkom domu na Budincu. Na iznaneđenje svih gostiju koji su prisustvovali podjeli, okupilo se preko 400 posjetitelja vinogradara i štovatelja dobre kapljice. Na svečanoj podjeli bili su prisutni dožupan Tomislav Paljak, načelnik općine Kneginec Goran Kaniški, gradonačelnica Varaždinskih Toplica Dragica Ratković, uz naravno domaćina, načelnika općine Ljubešćice Nenada Horvatića, koja je ujedno bila i pokrovitelj izložbe, a bili su tu i brojni drugi uglednici. 

Članovi udruge Mejaši sa svojim prijateljima, sponzorima, KUD-om iz Ljubešćice, lovcima, Udrugom žena, napravili su pravu domaću „feštu“ s hranom Nikoline Horvatić Mikulčić (Nini kolačići) i običajima kraja Ljubešćice. Uz ples i pjesmu KUD-a, članovi udruge kroz nastup prikazali su vinske svece koji ih prate kroz godinu od Sv. Vinka do Sv. Martina. Voditelj programa na cjelovečernjem druženju bio je poznati glumac i zabavljač Vid Balog.

Mejaši su digli 'Zlatnu kapljicu' stepenicu više, te su zadali brige ostalim udrugama kako ih dostići? Sljedeća, 16. po redu 'Zlatna kapljica' održat će se kod udruge 'Grozdek' u Sv. Iliji.

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!