Vijesti / Vino i hrana

PRVORAZREDNA ATRAKCIJA Varaždin bi mogao dobiti tematski park posvećen hrani!

PRVORAZREDNA ATRAKCIJA Varaždin bi mogao dobiti tematski park posvećen hrani!

Varaždin bi, sudeći po današnjim najavama gradonačelnika Ivana Čehoka, mogao dobiti novu turističku atrakciju - tematski park posvećen hrani!

- Grad Varaždin je zapravo najveći poljoprivredni posjednik, što čudno zvuči, no imamo najviše poljoprivrednih površina. Umjesto da se drugi bave tom djelatnošću, Grad će se time morati baviti - uvodno je iznio gradonačelnik.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Najprije će se raspisati natječaj prema programu raspolaganja, a dio parcela će Grad iskoristiti za tematski park hrane, sličan Eataly parku u Bolonji što će biti prvorazredna turistička atrakcija - kazao je Čehok.

- Grad razmišlja o poljoprivredi, a to se ne kosi s urbanim. Planiramo provesti europski projekt zajedno sa Slovencima, a napravili bismo tematski park hrane, što u Hrvatskoj nitko nije napravio. Riječ je o edukativnom, tematskom, ali i turističkom poljoprivrednom parku u kojem bi građani, ali i turisti mogli vidjeti sve procese proizvodnje, od sadnje, sjetve, do namirnica.

Talijani putem tog parka stvaraju svoje brendove u svijetu, naglasio je Čehok.

- Bit će to prvorazredna turistička atrakcija, koju smo već predstavili ministru poljoprivrede, za što je bio zainteresiran, a vidjet ćemo što ćemo dalje.

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!