PRVORAZREDNA ATRAKCIJA Varaždin bi mogao dobiti tematski park posvećen hrani!

Varaždin bi, sudeći po današnjim najavama gradonačelnika Ivana Čehoka, mogao dobiti novu turističku atrakciju – tematski park posvećen hrani!

– Grad Varaždin je zapravo najveći poljoprivredni posjednik, što čudno zvuči, no imamo najviše poljoprivrednih površina. Umjesto da se drugi bave tom djelatnošću, Grad će se time morati baviti – uvodno je iznio gradonačelnik.

– Najprije će se raspisati natječaj prema programu raspolaganja, a dio parcela će Grad iskoristiti za tematski park hrane, sličan Eataly parku u Bolonji što će biti prvorazredna turistička atrakcija – kazao je Čehok.

– Grad razmišlja o poljoprivredi, a to se ne kosi s urbanim. Planiramo provesti europski projekt zajedno sa Slovencima, a napravili bismo tematski park hrane, što u Hrvatskoj nitko nije napravio. Riječ je o edukativnom, tematskom, ali i turističkom poljoprivrednom parku u kojem bi građani, ali i turisti mogli vidjeti sve procese proizvodnje, od sadnje, sjetve, do namirnica.

Talijani putem tog parka stvaraju svoje brendove u svijetu, naglasio je Čehok.

– Bit će to prvorazredna turistička atrakcija, koju smo već predstavili ministru poljoprivrede, za što je bio zainteresiran, a vidjet ćemo što ćemo dalje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije