Vijesti / Gospodarstvo

Komunalni radovi

OTVORENA ANINA ULICA Avar: 'Slijedi rekonstrukcija Cesarićeve, a danas je počela gradnja parkirališta u Prešernovoj'

OTVORENA ANINA ULICA Avar: 'Slijedi rekonstrukcija Cesarićeve, a danas je počela gradnja parkirališta u Prešernovoj'
Varaždinski.hr

Zamjenik gradonačelnika Zlatan Avar i pročelnik Upravnog odjela za komunalne poslove, urbanizam i zaštitu okoliša Roberto Krajcer izvijestili su na čemu se sve točno radilo te najavili buduće projekte.

Danas je u Aninoj ulici u Varaždinu konferencijom za novinare obilježen završetak radova na rekonstrukciji.

Zamjenik gradonačelnika Zlatan Avar i privremeni pročelnik Upravnog odjela za komunalne poslove, urbanizam i zaštitu okoliša Roberto Krajcer izvijestili su na čemu se sve točno radilo.

- Anina ulica dužine je 303 metra, ukupna vrijednost radova bila je milijun i 400 tisuća kuna. Radila se kompletna rekonstrukcija plinske i vodovodne mreže s priključcima. Asfalt i nogostupi su isto riješeni. U tijeku je postavljanje prometne signalizacije i ona će biti gotova u par dana, a iscrtat će se i biciklistička staza. Slijedi i rekonstrukcija Ulice Dobriše Cesarića, a na redu je i Ulica Đure Kuhara. Sve po planu – rekao je Avar i dodao da su sve te ulice u lošem stanju te da je potrebna ista rekonstrukcija kao i u Aninoj.

Vrijednost radova u Cesarićevoj ulici iznosi 873 tisuće kuna u stopostotnom financiranju Grada Varaždina. Izvoditelj radova bit će COLAS Hrvatska, a završetak je predviđen do kraja kolovoza.

U Prešernovoj ulici danas je počela gradnja parkirališta u dogovoru sa stanarima.

- U dogovoru smo sa stanarima da se to napravi. Danas su počeli radovi i trebali bi biti gotovi u narednih mjesec dana, a drveće se neće dirati, osim u južnom dijelu parkirališta gdje je riječ o jednom drvu koje će se morati srušiti – rekao je Krajcer.

Pri kraju je i sanacija nadvožnjaka u Gospodarskoj ulici.

- Postavlja se asfaltni sloj. Do Špancira će sve biti gotovo i svi ulazi u grad bit će slobodni. Dosta radova bit će gotovo do idućeg tjedna. Ostat će vjerojatno još nešto sitno u smislu signalizacije, ali do 10. kolovoza će sve biti gotovo, uključujući i javnu rasvjetu – kazali su Avar i Krajcer.

Direktor Varkoma Željko Bunić najavio je još neke buduće projekte.

- Grad Varaždin i Varkom imaju sjajnu suradnju i ovo je jedan od projekata uz onaj izrečeni iznos da je uloženo u rekonstrukciju, Varkom je još uložio 260 tisuća kuna koje idu iz naknade za razvoj Grada Varaždina. Ulica je u sjajnom stanju i jedna je od 15 ulica koje se grade u našem zajedničkom programu. Mogu sa zadovoljstvom reći da ćemo uskoro doći i u Milčetićevu ulicu za otprilike mjesec dana – rekao je Bunić.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video