Vijesti / Gospodarstvo

INVESTICIJE

Sjećate li se braće Đorđić koji su od vile Oršić htjeli napraviti hotel? Upravo su kupili vukovarski hotel Dunav

Sjećate li se braće Đorđić koji su od vile Oršić htjeli napraviti hotel? Upravo su kupili vukovarski hotel Dunav
Davor Javorović / PIXSELL, Marko Jurinec / PIXSELL

Švicarska tvrtka najavljuje gradnju novog hotela sa četiri zvjezdice, u gradnju kojeg će uložiti 200 milijuna kuna. Hotel će imati 120 soba, odnosno 240 ležaja, izgradit će se i nekoliko restorana, uredi te multimedijalni prostor.

Direktor švicarske tvrtke Immo Invest Džek Đorđić u subotu, 4. svibnja, potpisao je s vukovarskim gradonačelnikom Ivanom Penavom ugovor o kupnji tamošnjeg hotela 'Dunav', piše Poslovni.hr.

Kako se navodi, ta švicarska tvrtka najavljuje gradnju novog hotela sa četiri zvjezdice, u gradnju kojeg će uložiti 200 milijuna kuna. 

Investitor kaže da će hotel imati oko 120 soba, odnosno 240 ležaja, izgradit će se i nekoliko restorana, uredi te multimedijalni prostor.

Hotel dugo nije bio u funkciji te ga je Grad kupio za 10,3 milijuna kuna, a sada ga prodaje za 11,3 milijuna kuna, rečeno je. Investitor ima rok od 18 mjeseci za pribaviti sve potrebe dozvole i tada hotel postaje vlasništvo švicarske tvrtke. 

Nakon toga počinje teći rok od sedam godina za izgradnju i puštanje novog objeka u funkciju. No investitori najavljuju da će projekt realizirati do 2023. godine.

Švicarski invesitor, podsjetimo, iskazao je interes i za kupnju vile Oršić u Varaždinu

Vezana vijest:

vilaorsicidejnorjesenje00026144 NOVI HOTEL Švicarski investitori u vilu Oršić uložili bi oko 10 milijuna eura!

Bilo je to u veljači 2018. godine, no od tada nije bilo značajnijih pomaka na tome polju. Barem ne onih koji bi bili poznati javnosti. 

- U slučaju da projekt švicarske tvrtke prođe na natječaju, projektna dokumentacija bila bi gotova u roku od tri mjeseca, a do kraja godine već bi se moglo početi graditi - najavila su tada braća Frenk i Džek Đorđić na sastanku kod gradonačelnika Ivana Čehoka.

Novi hotel najavljen na tome mjestu trebao bi imao 110 soba, bar, restoran, klub odnosno diskoteku, mjesto za sastanke, trgovinu, javnu garažu. Nosio bi četiri zvjezdice. Vrijednost investicije procijenjena je na 10 do 12 milijuna eura.

U kolovozu iste godine nacionalni medij Telegram pisao je o najavi kupnje hotela Dunav u Vukovaru. 

- Braća Đorđić nekako su uspjeli uvjeriti gradonačelnika da će tamo izgraditi zgradu višu i od zagrebačke Katedrale, s tornjem za urede i luksuznim hotelom, iako je zbilja nedokučiva poslovna logika za priču u koju je gradska uprava povjerovala. Prema Telegramovim informacijama Grad Vukovar pritom se upustio u dubioznu transakciju kako bi braća Đorđić povoljnije otkupila nekretninu iz koje će, kao, nastati megaprojekt - pisao je tada Telegram, gdje možete pročitati cijelu priču vezanu uz ovu poslovnu transakciju.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video