Vijesti / Gospodarstvo

REKONSTRUKCIJA I OPREMANJE

Tehnološki park Varaždin raste na 4.000 kvadrata, predviđen kraj radova u svibnju 2020.

Tehnološki park Varaždin raste na 4.000 kvadrata, predviđen kraj radova u svibnju 2020.
Varaždinski.hr

Ugovor su potpisali direktor Tehnološkog parka Varaždin Karlo Kukec i financijski direktor tvrtke MIPCRO Slavko Kišiček...

U Tehnološkom parku Varaždin potpisan je danas ugovor o izvođenju građevinskih radova na projektu 'Rekonstrukcija i opremanje Tehnološkog parka Varaždin'. Ugovor su potpisali direktor Tehnološkog parka Varaždin Karlo Kukec i financijski direktor tvrtke MIPCRO Slavko Kišiček, koja će radove izvoditi. Sam projekt težak je 17 milijuna kuna, a u potpunosti se financira sredstvima iz europskih fondova.

Uz njih, na potpisivanju su prisustvovali varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok i dekan Fakulteta organizacije i informatike Neven Vrček.

- Sredstvima Europske unije vršit će se rekonstrukcija i opremanje Tehnološkog parka Varaždin. S građevinskim radovima krećemo već danas, a predviđeni kraj radova je 16. svibanj 2020. godine - istaknuo je Karlo Kukec.

Potrebe tržišta i veće

Ovom rekonstrukcijom kapacitet Tehnološkog parka povećat će se na 4000 kvadratnih metara. To znači da će se izgraditi četiri kata novog prostora, jedan koloborativni prostor i dodatna tri kata uredskih prostora.

- To bi trebalo zadovoljiti trenutne potrebe na tržištu, no potrebe tržišta još su veće. Ciljamo još i dodatno proširenje kojim bi mogli privući tvrtke koje imaju preko 50 zaposlenih, riječ je o tvrtkama koje su već bile u Tehnološkom parku, ali bi ponovo htjele ući u naš sustav - dodao je Kukec.

Predstavnik tvrtke MIPCRO Slavko Kišiček zahvalio je investitoru na ukazanom povjerenju.

- Plan je da u narednih 15 dana pripremimo gradilište i pripremimo svu potrebnu dokumentaciju. Plan je da do zime objekt bude dignut do krova i zatvoren tako da bi nakon toga mogli kroz zimu radit unutarnje radove. Po našem bi krajem travnja objekt trebao biti zatvoren - rekao je Kišićek.

Dodao je kako će na gradilištu raditi između 20 do 40 radnika.

Po završetku - novi radovi

Neven Vrček istaknuo je kako između FOI-ja i Tehnološkog parka postoji višegodišnja dobra suradnja.

- Već nekoliko godina njegujemo zajedničku inicijativu koji smo nazvali je Start-up @ FOI. Radi se o inicijativi kojom se studentima zainteresiranim za poduzetništvo omogućujemo da se uz što manji rizik otisnu u poduzetničke vode. Tehnološki park omogućuje nam prostor potreban za takvo nešto - rekao je dekan FOI-ja Neven Vrček.

Varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok istaknuo je kako je ova rekonstrukcija i opremanje Tehnološkog parka Varaždin jedan od najvažnijih i investicijskih projekata na sjeveru Hrvatske.

- Bez industrijskog i gospodarskog restrukturiranja, jačanja informatičkih tvrtki, nema snažnijeg gospodarskog zamaha, niti većih plaća, niti ostanak mladih ljudi u Varaždinu. Sretan sam što smo ovo uspjeli napraviti - rekao je Čehok.

Dodao je kako će nakon završetka ovog projekta krenuti i u obnovu bivšeg Varteksovog restorana, prostor koji je Grad Varaždin dobio od Ministarstva državne imovine.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video