Vijesti / Gospodarstvo

Radovi u tijeku

OPĆINA PETRIJANEC Uređuje se i rekonstruira jedna od najprometnijih ulica od velike važnosti za naselje

OPĆINA PETRIJANEC Uređuje se i rekonstruira jedna od najprometnijih ulica od velike važnosti za naselje
Općina Petrijanec

Provedbom ove mjere rekonstruirat će se Ulica Butina koja je od veće važnosti na području Općine Petrijanec i istovremeno jedna od najprometnijih.

U Općini Petrijanec u tijeku su radovi na uređenju Ulice Butina u naselju Petrijanec, a radi se o projektu koji je odobren iz mjere 7.2.2. – 'Ulaganja u građenje nerazvrstanih cesta'.

Provedbom ove mjere rekonstruirat će se Ulica Butina koja je od veće važnosti na području Općine Petrijanec i istovremeno jedna od najprometnijih.

Naime, radi se o području koje spaja centralni trg općine s mjesnim grobljem, ali povezuje i stomatološku ambulantu, vatrogasni i društveni dom, crkvu i pastoralni centar. S obzirom na veliku koncentraciju stanovništva na tom području, nastoji se osigurati sigurnost u prometu i pružiti bolji uvjeti stanovnicima.

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju u prosincu 2017. godine za ovaj projekt odobrila je 1.750.437,25 kuna kao realizaciju Mjere 07 iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske na području Općine Petrijanec. Točnije, radi se o Mjeri 7, Podmjeri 7.2. – Ulaganja u izradu, poboljšanje i proširenje svih vrsta male infrastrukture, uključujući ulaganja u obnovljive izvore energije i uštedu energije – provedba tipa operacije 7.2.2. 'Ulaganja u građenje nerazvrstan cesta'.

Načelnik Općine Petrijanec, SDP-ov Željko Posavec, ugovor o financiranju s ravnateljicom Agencije potpisao je u veljači prošle godine (2018.-e godine), a u rujnu je izabran najpovoljniji izvođač radova Niskogradnja Huđek iz Petrijanca. Vrijednost ugovorenih radova je 1.786.437,25 kuna s uključenim PDV-om.

- To je samo još jedna u nizu mjera na području Općine Petrijanec kojom se nastoje iscrpiti sredstva Europske unije za realizaciju projekata, a posljedično i smanjiti depopulacija naselja kao i povećati životni standard stanovnika općine Petrijanec. Nova prometnica će podignuti razinu komunalne opremljenosti koja je preduvjet za daljnji razvoj i napredak našeg područja. Rješavanje odvodnje oborinskih voda je vrlo važan dio ovog projekta kao i postavljanja cestovnih rubnika i izvedba rigola, a to najbolje znaju i mještani ulice Butina te ih ovom prilikom molim za strpljenje prilikom rekonstrukcije ulice - istaknuo je načelnik Posavec.

Inače, u Ulici Butina izvedeni su radovi i na gradnji kanalizacijskih priključaka te na postavljanju LED rasvjete.

Rekonstrukcija nerazvrstane ceste Ulice Butina, u duljini 620 metara s izvedbom oborinske kanalizacije u duljini 440 metara, trebala bi završiti najkasnije do lipnja.

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Reci što misliš!