Vijesti / Gospodarstvo

URBANISTIČKO PLANIRANJE

VARTEKS Martinčević: 'Urbanistički plan uređenja koštat će građane 400.000 kuna', Čehok: 'Želimo imati nadzor. To nije pogodovanje, baš obratno'

VARTEKS Martinčević: 'Urbanistički plan uređenja koštat će građane 400.000 kuna', Čehok: 'Želimo imati nadzor. To nije pogodovanje, baš obratno'
Denis Vlašić

- Ako ga Varteks plati, onda mi ne možemo nadzirati što će tamo biti. Mislim da je zajednički interes da se to napravi i da Grad utječe na to - odgovorio je Čehok.

Grad Varaždin planira izdvojiti 400.000 kuna za izradu urbanističkog plana uređenja prostora na kojoj se nalazi kompleks industrije Varteks

Na tu je informaciju pažnju skrenula Natalija Martinčević, gradska vijećnica iz redova Reformista, na današnjoj sjednici Gradskog vijeća.

- Zbog čega bismo mi to financirali iz proračuna? To je privatna tvrtka. Zašto bismo za privatnu tvrtku izdvajali javni novac? - upitala je Martinčević.

Zanimalo ju je postoje li neke odluke, pisani ugovori, financijski plan, bilo koji dokument pokazuje što Grad time dobiva. 

- Pogotovo stoga što od Varteksa potražujemo više milijuna kuna - podsjetila je gradska vijećnica.

Gradonačelnik Ivan Čehok u svome odgovoru naglasio je da je urbanistički plan uređenja dokument Grada, bez obzira na koji se dio odnosi.

- Ako ga Varteks plati, onda mi ne možemo nadzirati što će tamo biti. Mislim da je zajednički interes da se to napravi i da Grad utječe na to. Nije to pogodovanje, upravo je obrnuto - odgovorio je Čehok.

Dodao je i da se potraživanja Grada prema Varteksu smanjuju.

- S dolaskom gospodina Nenada Bakića, oni redovno plaćaju svoje obveze. Godine 2017., kada smo došli na vlast, bio je ogroman dug, to se smanjuje - rekao je gradonačelnik.

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Reci što misliš!