Vijesti / Gospodarstvo

'REZULTAT USPJEŠNOG POSLOVANJA'

Tisak zaposlenicima povisio plaće: Najavili pogodnoste za radnike i nove inicijative zapošljavanja

Tisak zaposlenicima povisio plaće: Najavili pogodnoste za radnike i nove inicijative zapošljavanja
Damir Spehar/PIXSELL

Tisak će novim zapošljavanjima obuhvatiti i umirovljenike kojima će biti ponuđen posao na pola radnog vremena.

Tisak je za gotovo 90 posto svojih zaposlenika povisio plaće u mjesečnom iznosu od 416 kuna neto, a povećanje se u najvećoj mjeri odnosi na prodavače, radnike u skladištu, dostavljače i vozače te će stupiti na snagu od veljače 2019. godine. 

Povećanje plaće u ovom najvećem maloprodajnom lancu kioska u Hrvatskoj izravni je rezultat uspješnog poslovanja Agrokorove kompanije koja je tijekom 2018. godine značajno podizala profitabilnost i operativnu uspješnost te je u zadnjih nekoliko godina revolucionalizirala koncept kioska uvođenjem brojnih novih usluga kao što su plaćanje računa, Mjenjačnica, slanje paketa i mnoge druge.

U planu inicijative zapošljavanja

Uz nedavno isplaćenu božićnicu u uvećanom iznosu od 1.500 kuna, svi će zaposlenici Tiska u 2019. godini, sukladno kolektivnom ugovoru, dobiti uskrsnicu i regres, a i u budućnosti će fokus u kompaniji biti na unapređenju radnih uvjeta i povećanju plaća. 

U planu su i inicijative zapošljavanja koje će, među ostalim, obuhvatiti i umirovljenike. Njima će biti ponuđen posao na pola radnog vremena, pri čemu će uz plaću ostvariti i sva prava garantirana u kolektivnom ugovoru.

- Sretni smo što smo zbog dobrih poslovnih rezultata u 2018. godini u mogućnosti nagraditi naše radnike. Povećanjem primanja pokazujemo kako nam je njihovo zadovoljstvo vrlo važno te da cijenimo njihov svakodnevni rad - izjavio je Danko Duhović, predsjednik uprave Tiska.

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Reci što misliš!