Vijesti / Gospodarstvo

VARTEKS

Bakić najavio preseljenje Varteksovih pogona iz Varaždina u Novi Marof

Bakić najavio preseljenje Varteksovih pogona iz Varaždina u Novi Marof
Varaždinski.hr; Varaždinski.hr

Sadašnji Varteksov kompleks, ističe Bakić, predstavlja teret za poslovanje. Prostire se na golemih 200 tisuća četvornih metara, a od toga je iskorištena samo desetina.

Otkako je poduzetnik Nenad Bakić zasjeo na čelo Uprave varaždinskog Varteksa, lokalne i nacionalne novine pomno prate sve Bakićeve korake koji bi Varteksu trebali vratiti 'stari sjaj'.

Vezana vijest:

Nenad Bakić Tekstilna industrija Nenad Bakić oštro o upravljanju Varteksom: 'Meso s kosti bilo je jako dugo glodano, sigurno je bilo koruptivnih poslova'

No Bakićeva vizija uključuje i neke poslovne korake s kojima se neki i neće složiti. Tako je u intervjuu za Jutarnji list Bakić otkrio kako proizvodne pogone Varteksa planira preseliti iz Varaždina u Novi Marof, pogon u kojem je nekad bio europski krojački centar originalnih levisica, dok su danas ti prostori zapušteni.

Sadašnji Varteksov kompleks, ističe Bakić, predstavlja teret za poslovanje. Prostire se na golemih 200 tisuća četvornih metara, a od toga je iskorištena samo desetina.

- To znači prodati cijeli kompleks ili dio kompleksa i taj novac uložiti u razvoj biznisa. Nas zanima isključivo razvoj biznisa - rekao je Bakić

Dodao je da je Varteks u prošlosti bio meta različitih investitora koji nisu razmišljali o modnom i tekstilnom biznisu, nego o nekretninskom potencijalu.

Vezana vijest:

Taljat Selmani 'Toni' VARTEKSOV MODNI TIGAR DIDA TONI 'Nemojte se nikada vjenčati. Kada uđete u brak, onda ste već napola mrtvi'

O preseljenju u Varaždin ne razmišlja.

- Moj je plan ostati u Varteksu do kraja godine, biti interni menadžer, stabilizirati i razviti tvrtku, a onda ju ostaviti u dobrim rukama.

Cijelu reportažu Jutarnjeg lista iz varaždinskog Varteksa pročitajte ovdje.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video