Vijesti / Gospodarstvo

EUROPSKI NOVAC

Vrijedna investicija ludbreške tvrtke Oprema: Ulaganjem u projekt zaposleno 25 radnika

Vrijedna investicija ludbreške tvrtke Oprema: Ulaganjem u projekt zaposleno 25 radnika
Google karte

Ukupna vrijednost projekta, ističu, iznosi 15.278.205,69 kuma dok je udio EU sufinanciranja projekta 5.642.308,74 kuna.

Jačanje konkurentnosti tvrtke Oprema d.d. kroz proširivanje kapaciteta postojeće poslovne jedinice i poboljšanje tehnološke spremnosti naziv je završenog projekta koji će u srijedu, 30. siječnja, biti predstavljen na adresi Gospodarska ulica 5, 42230 Ludbreg.

- U listopadu 2017. godine tvrtka Oprema d.d. potpisala je s Ministarstvom gospodarstva, poduzetništva i obrta Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava u svrhu provedbe projekta pod nazivom Jačanje konkurentnosti tvrtke Oprema d.d. kroz proširivanje kapaciteta postojeće poslovne jedinice i poboljšanje tehnološke spremnosti.

Provedba projekta sufinancira se iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova u financijskom razdoblju 2014. - 2020., preciznije iz Europskog fonda za regionalni razvoj (EFRR) - javljaju iz Grada Ludbrega.

Ukupna vrijednost projekta, ističu, iznosi 15.278.205,69 kuma dok je udio EU sufinanciranja projekta 5.642.308,74 kuna.

- Predmetnom investicijom proširen je proizvodni pogon dogradnjom proizvodne hale od 640 metara kvadratnih, kojom su povezane dvije postojeće proizvodne hale, te još 400 metara kvadratnih gdje su smješteni novi uredi i garderobe.

Osim navedenog, modernizirana je tehnologija kupnjom 3 nova stroja. Nabavljena je nova savijačica, probijačica te linija za plastificiranje.

Nabavom navedenih strojeva proširen je proizvodni pogon s ciljem poboljšanja učinkovitosti i produktivnosti proizvodnih procesa, povećanja kvalitete postojećih gotovih proizvoda te veće energetske učinkovitosti.

Nabavom linije za plastificiranje također smo i u još smo jednom segmentu pridonijeli In house proizvodnji, smanjenju troškova i skraćivanju proizvodnog proces, budući da smo do sada nabavljali uslugu plastificiranja kod vanjskih poduzeća.

Ulaganjem u predmetni projekt stvorena je potreba za novim zapošljavanjima te je zaposleno 25 radnika, a planirana su i daljnja zapošljavanja. U budućnosti očekujemo da će ovo ulaganje generirati i veću dodanu vrijednost proizvoda, omogućiti povećanje prihoda, izvoza i poboljšanje rezultata poslovanja što će doprinijeti daljnjem razvoju tvrtke - stoji u najavi događaja.

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Reci što misliš!