Vijesti / Gospodarstvo

NAJAVE IZ VARKOMA

AGLOMERACIJA VARAŽDIN 'Projekt vrijedan 688 milijuna kuna se nastavlja i to bez penalizacije'

AGLOMERACIJA VARAŽDIN 'Projekt vrijedan 688 milijuna kuna se nastavlja i to bez penalizacije'
Grad Varaždin

'Raskinuti su ugovori s dosadašnjim izvođačima iz Slovenije, novi natječaji su već u tijeku pa se najavljuje da će projekt biti završen u predviđenim rokovima.'

- Varkom je najbolja komunalna tvrtka u Hrvatskoj! Takvu tvrtku treba imati! - ocjena je gradonačelnika Grada Varaždina Ivana Čehoka na konferenciji za novinare održanoj u Varkomu 8. siječnja, na kojoj se govorilo o nastavku projekta Aglomeracije, pripajanju ludbreške tvrtke Odvodnja d.o.o. i poslovanju Varkoma u prošloj i ovoj godini.

Direktor Varkoma, Željko Bunić, najavio je nastavak projekta Aglomeracije vrijednog 688 milijuna kuna i to bez penalizacije.

- Raskinuti su ugovori s dosadašnjim izvođačima iz Slovenije, novi natječaji su već u tijeku pa se najavljuje da će projekt biti završen u predviđenim rokovima do 2023. godine. Zbog neodgovorne politike aglomeracija Varaždin je došla u pitanje, a zbog nje bi stala i aglomeracija u cijeloj Hrvatskoj. Otklonili smo sve sumnje, bili smo u bezizglednoj, a sada smo u odličnoj situaciji - pohvalio je gradonačelnik Čehok upravu Varkoma na hrabrosti i odlučnosti da riješi taj problem te pozvao domaće tvrtke da se jave na milijunske poslove izgradnje kanalizacijske mreže.

Vezana vijest:

Varkom rezultati poslovanja 8.1.2019. Bunić, Čehok REZULTATI POSLOVANJA IZ VARKOMA PORUČUJU 'Tvrtka posluje odlično. Povećanja cijena vodnih usluga u 2019. neće biti!'

U tijeku je i natječaj za završetak radova na varaždinskom pročistaču, te aglomeracije u Novom Marofu, Ludbregu i Varaždinskim Toplicama tako da je pred Varkomom ogroman posao vrijedan 922 milijuna kuna.

Kako bi aglomeracija mogla krenuti i u Ludbregu, Varkom je preuzeo bez naknade ludbrešku komunalnu tvrtku Odvodnja d.o.o. temeljnog kapitala 6 milijuna kuna.

Gradonačelnik Ludbrega, Dubravko Bilić, zadovoljan je tim preuzimanjem tvrtke s pet zaposlenih i oko 1400 korisnika jer to Ludbregu jamči kvalitetu usluge i ulazak u projekt Aglomeracije.

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Reci što misliš!