Vijesti / Gospodarstvo

DOGOVORILI SE

PRVI TAKAV SPORAZUM Trgovine u općini Martijanec od 1. siječnja neće raditi nedjeljom, blagdanom i državnim praznikom

PRVI TAKAV SPORAZUM Trgovine u općini Martijanec od 1. siječnja neće raditi nedjeljom, blagdanom i državnim praznikom
Ilustracija

Sporazum o neradu radnika i zatvaranju prodavaonica mješovite robe na području Općine Martijanec nedjeljom, državnim blagdanom i neradnim danom, prvi je takav formalni dokument potpisan u Hrvatskoj.

Trgovine mješovitom robom u Martijancu od 1. siječnja 2019. godine, neće raditi nedjeljom, blagdanom i državnim praznikom.

Rezultat je to jučer potpisanog Sporazuma između Općine Martijanec i devet vlasnika trgovina koje rade na području Općine Martijanec.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Sporazum o neradu radnika i zatvaranju prodavaonica mješovite robe na području Općine Martijanec nedjeljom, državnim blagdanom i neradnim danom, prvi je takav formalni dokument potpisan u Hrvatskoj.9c6b3ae2d5ab67490b7ad39ad55e9156.jpg?v=2Načelnik Martijanca, Dražen Levak, nakon potpisanog je Sporazuma novinarima izjavio da su trgovci bez premišljanja pristali na općinsku inicijativu.

- Nismo se nadali tako brzom i jednostavnom dogovoru. Nikoga nismo morali pitati dvaput, svi su se odmah složili s idejom o neradnoj nedjelji. Očigledno je da gdje postoji volja za suradnju, put ka pravičnoj zaštiti radnika u trgovini i zaštitu obitelji je otvoren - rekao je načelnik Levak.

U martijanečkim trgovinama (Kitro, Konzum, Trgonom, Marcia, TEF, San i Mihaela) ukupno je zaposleno 20-ak radnika koji će ubuduće, zadovoljan je načelnik, nedjelju i blagdane provoditi u krugu obitelji.

- Brojka 20 ne zvuči puno, ali kad se to pomnoži s brojem članova obitelji, vidi se koliko ljudi osjeća benefit slobodne nedjelje - zaključio je načelnik Martijanca, Dražen Levak.

Sporazum podržali i načelnici susjednih općina koji također rade na istoj problematici u svojim općinama.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video