Vijesti / Gospodarstvo

AUTO-INDUSTRIJA

Hyundai pokreće proizvodnju u Hrvatskoj, i to kod Varaždina!?

Hyundai pokreće proizvodnju u Hrvatskoj, i to kod Varaždina!?
Ilustracija

Ideja je da se ovdje proizvodi gotov proizvod - automobil, a ne samo dijelovi.

Jedan od vodećih proizvođača automobila u svijetu, južnokorejski Hyundai, razmatra mogućnost pokretanja proizvodnje u Hrvatskoj, piše Jutarnji list.

Informacija je to koju je za Jutarnji list potvrđena iz Vladinih krugova. Južnokorejski automobilski div, prema tim informacijama, pokazuje interes za ulaganja u našu zemlju i analizira mogućnost investiranja. Razgovori o tome, kažu upućeni, vode se već dva mjeseca.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ono što je zanimljivo je da bi Hyundai, prema dobivenim informacijama, kao lokaciju najvjerojatnije odabrao područje Varaždina. Pritom bi se ovdje proizvodio gotov proizvod - automobil, a ne samo dijelovi.

I Darko Horvat, ministar gospodarstva, na marginama jučerašnjeg Poslovnog foruma 'Inovacijama do konkurentnosti', koji je u zagrebačkom hotelu Westin organiziran u sklopu summita Srednjoeuropske incijative (SEI), organizacije koja okuplja 18 članica, rekao je da je cilj Vlade potaknuti reindustrijalizaciju zemlje, i to ciljajući upravo na automobilsku industriju.

- U ovom trenutku u Hrvatsku mamimo desetak investitora koji su dosad Hrvatsku zaobilazili - rekao je Horvat i dodao da uglavnom ciljaju ulagače iz automobilske industrije, piše Jutarnji list.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video