Vijesti / Gospodarstvo

NEMA MJESTA PANICI

MIV Zaposlenicima isplaćena druga polovica plaće, imenovana i nova Uprava

MIV Zaposlenicima isplaćena druga polovica plaće, imenovana i nova Uprava
Google karte, Marko Jurinec/PIXSELL

Radnicima MIV-a je, kao što im je i obećano, danas isplaćena druga polovica plaće...

Zaposlenicima MIV-a ovog je petka isplaćena druga polovica plaće za listopad, a Nadzorni odbor tvrtke imenovao je i novu Upravu.

Podsjetimo, dugogodišnji direktor MIV-a, Franjo Turek, u utorak je iznenađujuće podnio ostavku na svoju dužnost. Izazvalo je to brigu kod radnika koji, između ostalog, nisu bili sigurni hoće li zbog ostavke direktora doći i do zastoja u isplati druge polovice njihovih plaća za listopad.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Njihove brige otklonjene su danas. Radnicima je, kao što im je i obećano, isplaćena druga polovica plaće. Potvrdili su nam to i sami radnici ali i član Nadzornog odbora tvrtke Marijan Cingula.

Vezana vijest:

MIV Varaždin TURBULENTNO RAZDOBLJE MIV U PROBLEMIMA Radnici razmišljaju o otkazu, iz Nadzornog odbora ističu da nema mjesta panici

- Treba naglasiti da im je plaća isplaćena iz sredstava koje je tvrtka prihodovala prodajom svojih proizvoda. Dakle, nikakve posebne intervencije nisu bile potrebne. Tvrtka je sama zaradila novac za plaće - poručio je Cingula.

Kazao je Cingula i da je na današnjem sastanku Nadzornog odbora tvrtke imenovana i nova Uprava koja će naslijediti dosadašnjeg direktora Franju Tureka koji je u utorak podnio ostavku. Ime nije mogao otkriti budući da je zakonska obaveza tvrtke da o imenovanju novog direktora prvo izvijesti Zagrebačku burzu.

Poručio je Cingula i da je stav Nadzornog odbora da vezano uz MIV nema nikakvih razloga za paniku.

- Imenovana je nova Uprava koja će krenuti u rješavanje problema, a kao što sam već naglasio, najveći i zapravo jedini pravi problem tvrtke je nedostatak kvalificirane radne snage - naglasio je Cingula te pozvao radnike Uljanika da dođu u Varaždin raditi za MIV.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video