Vijesti / Gospodarstvo

SVEČANA DODJELA

ZLATNA KUNA Nagrađene tvrtke Wollsdorf Components, Hanjes, ecx.io croatia - evo imena ostalih dobitnika

ZLATNA KUNA Nagrađene tvrtke Wollsdorf Components, Hanjes, ecx.io croatia - evo imena ostalih dobitnika
Siniša Sović / Foto agencija Sjever

Dodijeljena su priznanja i plakete 'Zlatna kuna' za 2017. godinu, a nagrađeni su...

U prostorijama HGK Županijske komore Varaždin danas, 15. studenog, održana je svečanost na kojoj su dodijeljena priznanja i plakete 'Zlatna kuna' za 2017. godinu.

Dragutin Gložinić, predsjednik Županijske komore Varaždin, istaknuo je da su nagrađene tvrtke koje bilježe trendove rasta po svim kategorijama, a nisu nužno najveće.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Varaždinska županija ima najjaču prerađivačku industriju, a to je model koji bi čitava Hrvatska mogla slijediti. Lokalna samouprava mora podržavati stasanje novih tehnologija i industrija kroz start-upove - kazao je.

Dodjela 'Zlatne kune' poduzetnicima Varaždinske županije Zlatna kuna za 2017., HGK, poduzetnici

- Činjenica je da kapital nije problem, već demografska događanja. Stanovništvo stari, a jedina ozbiljna rezerva jest dizanje produktivnosti u tvrtkama. To znači da se u postojećim branšama mora investirati u nove tehnologije - dodao je Gložinić.

Gradonačelnik Čehok istaknuo je da vesele podaci koji pokazuju da dolazi do značajnog rasta gospodarske aktivnosti.

- Dokazuje to da su obrtnici i mali poduzetnici preživjeli krizu, a nadam se da će se to osjetiti u ukupnim gospodarskim aktivnostima, ali i na plaćama zaposlenika - kazao je gradonačelnik Ivan Čehok.

Čestitke poduzetnicima i gospodarstvenicima uputila je i Natalija Martinčević, posebna savjetnica župana.

- Oni se jako trude i puno rade, a u prilog tome govore i pozitivni trendovi koje bilježimo u županiji. Naime, u ovoj i prošloj godini imamo rast prihoda od 7,8 posto, rast izvoza 7,5 posto, ali i rast zaposlenosti. Dobro je to, no postoje i loši trendovi poput odljeva radne snage i lošeg kotiranja na europskom tržištu.

Plaketa 'Zlatna kuna' za iznimna dostignuća i doprinos u razvitku gospodarstva Varaždinske županije u kategoriji veliko trgovačko društvo pripala je tvrtki Wollsdorf Components d.o.o. Jalžabet, dok je najuspješnije srednje trgovačko društvo Hanjes d.o.o. iz Trnovca.

U kategoriji malo trgovačko društvo nagrađen je ecx.io croatia d.o.o. iz Varaždina.

- Prošle godine, 2017., tvrtka je 'eksplodirala'. Narasli smo do 80 zaposlenih, a rast bilježimo i ove godine. Drago nam je da Gospodarska komora prihvaća naše rezultate, a naročito mi je drago da smo mi kao tvrtka uspjeli zadržati naše zaposlenike - istaknuo je Dejan Novak, direktor tvrtke ecx.io croatia d.o.o.

Plaketu Zlatna kuna za životno djelo dobio je Ivan Zagorec, direktor novomarofske tvrtke Knauf Insulation, jednog od najvećih proizvođača izolacijskih materijala.

Plaketa 'Zlatna kuna' za iznimna dostignuća i doprinos u razvitku gospodarstva Varaždinske županije u kategoriji za inovaciju dobila je tvrtka Hydromat d.o.o. Ivanec.

Za sto godina uspješnog poslovanja priznanje je uručeno tvrtki Varteks d.d. Varaždin, a za 65 godina Hidroingu Varaždin.

Priznanje je uručeno i tvrtkama Oprema-strojevi d.d. Lubreg, Oprema d.d. Ludbreg i Colas Hrvatska d.d. Varaždin koje uspješno posluju 55 godina.

Za pola stoljeća poslovanja priznanje je primila tvrtka Dom d.o.o. Gornji Kneginec, a za 30 godina poslovanja Energoing d.o.o. Varaždin.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video