Vijesti / Gospodarstvo

INOVATIVNA KOMPANIJA

VRIJEDNO PRIZNANJE Varaždinski Solvis među 1000 tvrtki koje inspiriraju Europu

VRIJEDNO PRIZNANJE Varaždinski Solvis među 1000 tvrtki koje inspiriraju Europu
Davorin Višnjić/PIXSELL

Tvrtka ima svestranog menadžera, inovatora, osnivača i direktora Stjepana Talana, koji je iz jedne branše - farmacije - napravio veliki zaokret i ušao u drugu branšu - solarnu industriju...

Varaždinski Solvis, jedini hrvatski proizvođač fotonaponskih modula, ušao je listu 1000 tvrtki koje inspiriraju Europu 2018., koju je objavila Londonska burza. I to već drugi put, a lista se objavljuje tek treću godinu, prenosi Jutarnji.hr.

Njen je cilj pronalaženje i promicanje najdinamičnijih i najbrže rastućih tvrtki, što samim tvrtkama može biti legitimacija prije traženja investitora ili izlistavanja na burzu, a investitorima je dobar putokaz u traženju prilika za ulaganja.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U Solvisu su, doduše, već odavno prepoznali priliku i često kucaju na vrata. Kompanija je inovativna, jedina je opstala na tržištu proizvodnje solara u Hrvatskoj, raste, žilava je i veliki izvoznik - gotovo stopostotni.

U Hrvatskoj posla nema, ali je zato tražena u svijetu - izvozi od Europe do Bliskog istoka. Uza sve to je i 'zelena' tvrtka, odnosno posluje u ekoindustriji, koja se s obzirom na zelenu politiku EU i brojna predviđanja o porastu obnovljivih izvora energije promovira kao industrija budućnosti. I da, ima svestranog menadžera, inovatora, osnivača i direktora Stjepana Talana, koji je iz jedne branše - farmacije - napravio veliki zaokret i ušao u drugu branšu - solarnu industriju - te uspio jednu hrvatsku tvrtku staviti na svjetsku pozornicu.

Ne čudi stoga što su se našli na listi tvrtki koje inspiriraju Europu i što im investitori željni ulaska u vlasništvo kucaju na vrata. Iako je sama lista laskava i može biti indikativna te utjecati na rast tvrtki koje su se našle na njoj, Talan razvoj Solvisa trenutačno vidi drugačije. Bar za sada.

- Budući da je većina Solvisovih poslovnih partnera i kontakata iz inozemstva, od Japana preko Europe pa do SAD-a, povremeno se uz komercijalnu suradnju nude i prilike za dugoročnu, stratešku suradnju. U Solvisovoj srednjoročnoj strategiji i prema svim planovima kolega i moj prijatelj Branko Tomašić i ja nismo zainteresirani za takve poslovne poteze - vrlo je jasan varaždinski gospodarstvenik, kojeg dobiveno priznanje čak i nije iznenadilo.

S obzirom na to da je Solvis dio visokotehnoloških, inovativnih industrija i da proizvode ekološki prihvatljive te svima dostupne proizvode kao izvor energije, dobiveno priznanje više je nego očekivano.

Cijeli tekst pročitajte ovdje.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video