Vijesti / Gospodarstvo

KOD STUDENTSKOG DOMA

Sjećate li se 'sprhnutog kioska' kojeg je kupio Habuš? Ipak ga je netko uzeo u najam

Sjećate li se 'sprhnutog kioska' kojeg je kupio Habuš? Ipak ga je netko uzeo u najam
Goran Štimec

Na usmenoj licitaciji postignuta je cijena zakupa od 2.508 kuna mjesečno odnosno 80 kuna po metru četvornom mjesečno. Početna cijena bila je 38 kuna po metru četvornom metru.

Godine 2016. Grad Varaždin je od tvrtke Zlatno zrno kupio trošni drveni kiosk smješten na raskrižju kod Studentskog doma. Bila je to transakcija koja se činila potpuno nepotrebnom, no tadašnja gradska vlast na čelu s Goranom Habušem  obrazlagala je da je riječ u ugovornoj obvezi Grada.

Sasvim precizno, Grad je 4. ožujka 2016. sklopio kupoprodajni ugovor za kiosk procijenjen na 91.256 kuna. S PDV-om to je bilo 114.070 kuna. 

Polovinu iznosa Grad je trebao uplatiti odmah po potpisivanju ugovora, a druga polovina 'prebijena' je dugom koje je Zlatno zrno imalo prema Gradu.

Vezana vijest:

kiosk556070 Za kiosk koji godinama zjapi prazan i propada Varaždinci će dati 115.000 kuna

No situacija se zakomplicirala. Naime, gradonačelnik Habuš je potpisao ugovor 'zaboravivši' da u proračunu za to nisu predviđena sredstva. Na redu je bilo Gradsko vijeće.

Većina u Gradskom vijeću nije podržala tu kupnju pa je rebalans prošao tek iz trećeg pokušaja, kada je gradonačelnik odlučio odustati od stavke za kiosk u prijedlogu odluke koju je stavio pred vijećnike.

No Zlatno zrno nisu zanimali politički detalji, tvrtka je imala valjani kupoprodajni ugovor pa je ovršila Grad, naplativši mu još i kamate od 2.063,31 kunu.

Vezana vijest:

img1616naslovna547324 Zlatno zrno ovrhom naplatilo 'sprhnuti kiosk', gradski vijećnici uludo se bunili

U cijeloj toj priči Habuš je govorio da vjeruje da će postojati zainteresirani poduzetnik za tu lokaciju. 

No demantirao ga je natječaj objavljen u siječnju 2017. godine. Nitko se nije javio.

Jednako tako bilo je i u ponovljenom natječaju. Ponovno se nitko nije javio, suprotno od najavljivanog iz Grada Varaždina.

No sada, godinu i pol kasnije, kiosk ipak dobiva zakupnika. To je tvrtka PIN PLUS d.o.o. iz Svetog Ilije.

Zakupnik je preuzeo objekt s 1. listopada, a najkasnije do 31. prosinca trebao bi biti uređen. Bit će korišten za ugostiteljstvo.

Izvijestili su nas to iz Grada nakon našeg upita, poslanog nakon što smo vidjeli da se na kiosku izvode određeni radovi. Dodali su i detalje o ovom zakupu:

- Na usmenoj licitaciji koja je održana sukladno natječaju tijekom mjeseca rujna (bila su dva sudionika) postignuta je cijena zakupa od 2.508,00 kuna mjesečno odnosno 80,00 kuna po metru četvornom mjesečno. Početna cijena bila je 38,00 kuna po metru četvornom na mjesec.

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Reci što misliš!