Vijesti / Gospodarstvo

INVESTICIJE

JOŠ 4.000 KVADRATA Dogradnja Tehnološkog parka kreće početkom iduće godine. Dolazi novih 45 tvrtki

JOŠ 4.000 KVADRATA Dogradnja Tehnološkog parka kreće početkom iduće godine. Dolazi novih 45 tvrtki
Varaždinski.hr

- Za razliku od ostatka Hrvatske, koja muku muči s investicijama, mi nemamo dovoljno prostora za sve zainteresirane tvrtke - pohvalio se gradonačelnik Čehok.

Početkom sljedeće godine počinju radovi na proširenju Tehnološkog parka Varaždin. Južni dio zgrade u Zagrebačkoj ulici dobit će novih točno 4.040 'kvadrata'.

Najavljeno je to danas na događanju u Tehnološkom parku, kojem su prisustvovali i gradonačelnik Ivan Čehok i njegova zamjenica Sandra Malenica. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Više je informacija o projektu, 'teškom' 16,5 milijuna kuna, iznio direktor TPV-a Karlo Kukec.

- Projekt je financiran iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Oko 10 milijuna namijenjeno je gradnji, oko 3 milijuna ide za opremu, a ostalo na operativne troškove. Radovi počinju u siječnju, najkasnije u veljači, iduće godine. U srpnju 2020. godine predviđamo završetak radova - rekao je Kukec.

U novih oko 4.000 kvadrata, dodao je, svoje će mjesto naći oko 45 tvrtki, koje će zapošljavati oko 250 do 300 ljudi.

U usporedbi sa sadašnjim stanjem, to je značajan iskorak. Sada je, naime, kako je rečeno, u TPV-u smješteno oko 40 tvrtki s oko 200 zaposlenih.

Gradonačelnik Čehok pohvalio se kako Varaždin nema problem koji je prisutan u ostatku Hrvatske, koji muku muči s investicijama.

- Ovih 4.000 kvadrata koje ćemo sada dograditi je već popunjeno. Uz to, idemo s državom u ovaj bivši Varteksov kompleks, jer imamo još sedam tvrtki koje čekaju da uđu u TPV - najavljuje Čehok daljnje širenje.

Iznio je podatak da su tvrtke u TPV-u, koje djeluju u njemu ili su djelovale, dosad inkubirale oko 700 mladih inženjera.

- To je ogroman broj za Varaždin. To je ono što nama treba, treba nam promjena industrijske strukture. Zato mi je drago da Tehnološki park dobro posluje i razvija se.

Dodao je da postoje najave dolaska i određenih stranih tvrtki koje su već kupile postojeće tvrtke u TPV-u ili to tek planiraju i koje bi se širile i iduće godine zaposlile oko 150 mladih inženjera. 

- Nažalost, nemamo podršku Županije, Grad Varaždin radi samo s državom. To nije dobro. Mislim da bismo se trebali svi više uključiti u razvijanje tehnoloških parkova, industrijskih parkova općenito - zaključio je gradonačelnik.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video