Vijesti / Gospodarstvo

MEĐIMURSKO VELEUČILIŠTE

MEV Uskoro počinju besplatne radionice za zapošljavanje u turizmu: Prijave u tijeku!

MEV Uskoro počinju besplatne radionice za zapošljavanje u turizmu: Prijave u tijeku!
Ilustracija

Projekt je namijenjen nezaposlenim osobama, koji se žele osposobiti za deficitarna zanimanja u rastućem sektoru turizma - kuhar, recepcioner, konobar.

 

Međimursko veleučilište u Čakovcu s projektnim partnerima DG SPORT d.o.o., Toplice Sveti Martin d.d., Union d.d. i ATON d.o.o. provodi EU projekt pod nazivom „Poticanje uključivanja ranjivih skupina na tržište rada u sektoru turizma i ugostiteljstva primjenom inovativnog pristupa”.

Projekt je namijenjen nezaposlenim osobama (neovisno jesu li prijavljene u evidenciju HZZ-a) mlađima od 25 odnosno starijima od 54 godine, koji se žele osposobiti za deficitarna zanimanja u rastućem sektoru turizma.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Stručnjaci s MEV-a su u suradnji su privatnim projektnim partnerima razvili ukupno tri programa obrazovanja odraslih nezaposlenih osoba:

    • Program osposobljavanja za jednostavne poslove u zanimanju konobar

    • Program osposobljavanja za jednostavne poslove u zanimanju kuhar

    • Program osposobljavanja za obavljanje poslova u prijamnom odjelu hotela

Svaki program edukacije trajat će ukupno 285 sati (85 sati teorijskog i 200 sati praktičnog dijela nastave), koji će se održavati u prostoru Međimurskog veleučilišta u Čakovcu (teorijski)  i projektnih partnera (praktični), a programi počinju u rujnu 2018. godine.

Programi su za osobe koje zadovoljavaju uvjete potpuno besplatni, a svim sudionicima bit će podmireni putni troškovi za potrebe pohađanja programa osposobljavanja za čitavo vrijeme njihovog trajanja.

Sudjelovanje u programima moguće je i besplatno za osobe koje zadovoljavaju sljedeće obavezne uvjete:

1. Nisu redoviti učenici ili studenti, nemaju posao, raspoložive su za posao i aktivno traže posao te su registrirane u Hrvatskom zavodu za zapošljavanje na dan ulaska u projekt ili status nezaposlenosti potvrđuju Izjavom da nisu redoviti učenici ili studenti te da nemaju posao, raspoloživi su za posao i aktivno traže posao.

2. Da su u trenutku uključivanja u program (10. rujna 2018.) osoba je mlađa od 25 godina ili starija od 54 godine (dokazuje se preslikom osobne iskaznice).

Zainteresirani polaznici se za edukaciju mogu prijaviti putem online forme dostupne na poveznici https://www.mev.hr/index.php/22006-2/ . Za detaljnije informacije o uvjetima sudjelovanja u programu obratite se na mail inovativni.pristup@gmail.com

Projekt „Poticanje uključivanja ranjivih skupina na tržište rada u sektoru turizma i ugostiteljstva primjenom inovativnog pristupa” traje ukupno 12 mjeseci (10.4.2018. – 10.4.2019.) te je ukupna vrijednost projekta 1.467.147,47 HRK, od čega je stopa sufinanciranja Europske unije kroz sredstva Europskog socijalnog fonda 100%, a projekt se provodi u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014—2020. Korisnik projekta je Međimursko veleučilište u Čakovcu, a kao partneri sudjeluju tvrtke DG SPORT d.o.o., Toplice Sveti Martin d.d., Union d.d. i ATON d.o.o.

Najgledaniji video

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.