Vijesti / Gospodarstvo

NEDOSTAJU IM RADNICI

Međimurci pozvali radnike Uljanika da dođu raditi, neki se već i javili

Međimurci pozvali radnike Uljanika da dođu raditi, neki se već i javili
PR fotografija

Radnicima nude plaću od šest do deset tisuća kuna, smještaj i topli obrok. Nakon probnog roka od šest mjeseci, radnici bi bili zaposleni na neodređeno

Zapošljavaju petstotinjak radnika i gotovo neprestano imaju otvorene natječaje za zapošljavanje strojobravara, zavarivača i operatera na CNC strojevima. Tvrtka Eko Međimurje iz Šenkovca pozvala je radnike pulskog brodogradilišta Uljanik da dođu raditi kod njih. Nedostaje im pedeset radnika zbog čega su čak morali odbijati poslove.

Na oglas se dosad javilo tek pola od potrebnog broja radnika, 20 ih je iz Uljanika koji zapošljava oko par tisuća ljudi. Samo danas na pulske je ulice u štrajk izašlo njih oko 1000. Ponovimo, 20 ih se javilo za posao.

Zapošljavanje već sljedeći tjedan

"Zaprimili smo dvadesetak zamolbi. Javili su nam se radnici raznih strojarskih zanimanja", napisao za Index.hr Saša Novaković, predsjednik uprave Eko Međimurja. Ponuda Eko Međimurja za hrvatske prilike nije loša. Radnicima nude plaću od šest do deset tisuća kuna, smještaj i topli obrok. Nakon probnog roka od šest mjeseci, radnici bi bili zaposleni na neodređeno.

"S procesom zapošljavanja ćemo krenuti sljedeći tjedan", tvrdi Novaković koji je prije nekoliko dana, istovremeno s pozivom radnicima da dođu raditi u Međimurje, apelirao na vladu da prestane kupovati socijalni mir. 

Prestanite kupovati socijalni mir, neka tržište pokaže tko je konkurentan

"Treba prepustiti tržištu da odluči tko je konkurentan, a tko nije, i prestati novcem građana kupovati socijalni mir pod krinkom pomaganja strateških firmi", rekao je Novaković. I vjerojatno zna što govori. Tvrtka koju vodi u 2017. godini uprihodila je 243 milijuna kuna, a dobit im je iznosila nešto više od 15 milijuna kuna. Sve što proizvedu izvoze u Njemačku, Ameriku, Francusku, Švicarsku…

Surađuju s najvećim svjetskim proizvođačima građevinskih strojeva za koje izrađuju kabine i rezervoare.

Stipendiraju učenike, nude 15 tisuća kuna dobrodošlice novim radnicima

Koliko su u Eko Međimurju svjesni vrijednosti radnika govori i njihovo stalno stipendiranje učenika koji se školuju za strojare. Učenike na praksi plaćaju po 1600 kuna mjesečno. U svibnju su pokrenuli akciju zapošljavanja mladih koji traže prvi posao. Ponudili su 15 tisuća kuna kao dobrodošlicu novim radnicima, ugovor o radu na neodređeno vrijeme, učenje uz majstore mentore, te punu plaću za vrijeme pripravničkog staža.  

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video