Vijesti / Gospodarstvo

INVESTICIJSKA BAJKA

HILTON Sjećate li se investitora koji bi željeli od Vile Oršić napraviti hotel? U Vukovaru su se odlučili na prilično dubiozan poslovni aranžman

HILTON Sjećate li se investitora koji bi željeli od Vile Oršić napraviti hotel? U Vukovaru su se odlučili na prilično dubiozan poslovni aranžman
Varaždinski.hr, arhitektonska skica

U veljači ove godine Varaždin su posjetili švicarski investitori koji su izrazili želju od Vile Oršić, vrijednog ali oronulog zdanja u Preradovićevoj ulici, napraviti hotel.

Investitori su u Varaždin stigli preko Slobodana Mikca, generalnog konzula Republike Hrvatske u Zürichu i nekadašnjeg varaždinskog dogradonačelnika, a primio ih je gradonačelnik Ivan Čehok. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Čehok je već u listopadu 2017. godine na sjednici Gradskog vijeća najavio interes švicarskih investitora, ali više detalja javnost nije imala prilike saznati do njihova dolaska u Varaždin.

Vezana vijest:

vilaorsic166846 VILA ORŠIĆ Švicarski investitori zdanje u središtu Varaždina vide kao novi hotel

Uz predstavnike tvrtke Immo Invest Partner AG sastanku su prisustvovali i veleposlasnik Švicarske Konfederacije u Republici Hrvatskoj Nj. E. Stefan Esterman.

Ispred investitora u Varaždinu su se bili pojavili osnivači i partneri, braća Džek Djordić i Frenk Djordić, kao i Franz Hibder, jedan od petero članova upravnog vijeća tvrtke.

Predstavili su svoje investicijske aktivnosti u Švicarskoj i najavili brojne projekte širom Hrvatske, s posebnim naglaskom na ulaganjima u kontinentalni turizam. Kako je rečeno, varaždinska investicija, ako zaživi, bio bi za njih svojevrstan pilot projekt.

Najavljena je investicija 'teška' oko 10 milijuna eura.

Iako tada nije ništa precizno određeno, Grad bi, dalo se iščitati iz gradonačelnikovih riječi, za zemljište i objekt s investitorom sklopio ugovor o pravu građenja, s oslobođenjima od plaćanja komunalnog doprinosa i sličnih davanja.

No, naglašeno je tada, bit će prije svega raspisan natječaj.

Vezana vijest:

vilaorsicidejnorjesenje00026144 NOVI HOTEL Švicarski investitori u vilu Oršić uložili bi oko 10 milijuna eura!

Nakon toga posjeta i prezentacije, o ovoj inicijativi Grad više nije informirao javnost i nejasno je u kojoj je fazi cijela priča.

Proteklih dana nacionalna je javnost imala prilike saznati za interes braće Djordić za investiranje u Vukovaru. Nacionalni medij Telegram iznio je detalje te priče koja u nekim dijelovima djeluje ne samo kao da je riječ o svojevrsnom pogodavanju lokalne vlasti švicarskim investitorima, već su najave koje su braća Djordžić iznijeli pred vukovarsku gradsku upravu bitno 'smionije' negoli je to slučaj s njihovim planovima u Varaždinu.

- Telegram je iz dva neovisna izvora dobio potvrdu kako bi devastirani hotel Dunav trebala kupiti tvrtka iz Švicarske, iza koje stoje braća Đorđić. Oni su nekako uspjeli uvjeriti gradonačelnika da će tamo izgraditi zgradu višu i od zagrebačke Katedrale, s tornjem za urede i luksuznim hotelom, iako je zbilja nedokučiva poslovna logika za priču u koju je gradska uprava povjerovala. Prema Telegramovim informacijama, Grad Vukovar pritom se upustio u dubioznu transakciju kako bi braća Đorđić povoljnije otkupila nekretninu iz koje će, kao, nastati megaprojekt - piše Telegram, gdje možete pročitati cijelu priču vezanu uz ovu poslovnu transakciju.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video