Vijesti / Gospodarstvo

provjerite račune

Počele su isplate povrata poreza, 491 tisuća građana dobit će 884 milijuna kuna

Počele su isplate povrata poreza, 491 tisuća građana dobit će 884 milijuna kuna
Ilustracija/Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Stižu dobre vijesti za sve one koji će dobiti povrat poreza

- Prvi povrati preplaćenog poreza na dohodak i prireza poreza na dohodak po provedenom godišnjem obračunu poreza na dohodak iz posebnog postupka za 2017. krenut će 6. kolovoza, a završit će u kolovozu 2018. godine, najavili su poreznici. 

Podsjetimo, ministar financija Zdravko Marić nakon sjednice Vlade 26. srpnja rekao je da povrat poreza započinje 6. kolovoza te da bi velika većina novca, ako ne i sve, trebala biti isplaćena do kraja mjeseca.  

- Povrat kreće 6. kolovoza i mi očekujemo, u skladu s našim projekcijama i dinamikom, da će velika većina, ako ne i sve, biti isplaćeno do kraja kolovoza. Brojke smo objavili i na stranicama Porezne uprave, govorimo o oko 880 milijuna kuna povrata, odnosno oko negdje 130 milijuna kuna potrebe za uplatu, naveo je Marić.  

Rok građanima za prijavu poreza na dohodak za 2017. bio je kraj veljače. Privremena porezna rješenja građani su trebali dobiti do kraja lipnja ove godine, a na to rješenje mogli su podnijeti prigovor do 31. srpnja. O prigovoru odlučuje prvostupanjsko tijelo rješenjem u roku od 30 dana od dana zaprimanja prigovora, piše Direktno.

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Reci što misliš!