Vijesti / Gospodarstvo

URBANOVO Svi se radovali vinskim diplomama i pili najbolja vina

URBANOVO Svi se radovali vinskim diplomama i pili najbolja vina

Pred nama je drugi dan Festivala pušipela u Štrigovi, koji se od petka do nedjelje održava u sklopu Urbanova 2018. za novu generaciju hedonista.

Festivalska vinska arena u sportskoj dvorani u Štrigovi otvara se točno u 12 sati, a zatvara u 19 sati. Ulaznica zajedno s kupicom-čašom stoji 100 kuna i omogućuje kušanja skoro 100 vrsta vina izloženih na štandovima najboljih međimurskih vinara, te gostiju festivala.

Jučerašnji dan bio je u znaku dodjeljivanja diploma s nedavnog ocjenjivanja vina i radovanja dobitnika i posjetiteljima, jer svi su spoznali kako ovog trenutka nema boljih vina u Hrvatskoj, niti okolici.

Koje je vino najbolje? Svakako da je to ono koje je vama najbolje, a tek onda za koje vam veli vinar, prijatelj i ocjenivač. A jučer nazočni ocjenjivači dr.sc. Ivana Alpeza, dipl.ing. Marijan Čižmešija i dipl.ing. Nataša Puhelek Puština kazali su kako su vina sam vrhunac kvalitete, a odličan rezultat ostvarilo je predikatno vino iz OPG Đurinski, Hemuševec Kupljenski.

Rumenila su se lica od sreće i zadovoljstva Marka Cmrečnjaka, Branimira Jakopića, Rajka Cmrečnjaka, Davida Štampara, kao i svih ostalih dobitnika diploma.

Bridjeli su i obrazi posjetitelja, jer su osjetili što znači biti u takvom vinskom okruženju na kojemu nije bilo vina koje je imalo manje od 75 bodova, a čak fantastičnih 96 od 100 mogućih bodova. Na događaju je bilo podosta političara, no oni nisu zauzimali previše vremena za govornicama, više su se družili s vinarima i posjetiteljima i to je dobro prihvaćeno.

Treba reći i kako su jučer gotovo sve žene i djevojke bile lijepo i kvalitetno odjevene što je cijelom događaju dalo novu dimenziju. Danas je potrebna dobra volja, dobro društvo i 100 kuna i dan će biti savršen.

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!