Vijesti / Gospodarstvo

FOTO Organiziran sajam Žena sam - poduzetnica sam!

FOTO Organiziran sajam Žena sam - poduzetnica sam!

U subotu, 19. svibnja, u zgradi Scheier, organiziran je tradicionalni sajam poduzetnica 'Žena sam – poduzetnica sam'. U organizaciji Povjerenstva za ravnopravnost spolova Međimurske županije te potpori Hrvatske obrtničke komore i Hrvatske gospodarske komore-Županijske komore Čakovec svoje su proizvode izložile žene-poduzetnice.

Riječ je o  4. Sajmu ovakve vrste na kojem su se našli proizvodi, mahom ručno izrađeni, vrijednih ruku naših Međimurki – od ukrasnog nakita i dekorativnih predmeta do bučinog ulja i ostalih domaćih gastronomskih proizvoda.

Predsjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova Dijana Novak istaknula je kako vjeruje da se pokretanjem ovog projekta ostvario cilj, a to je davanje podrške svim ženama poduzetnicama, okupljanje i uspostavljanje međusobnih kontakata te razmjena znanja i iskustva. 

- Namjera je da poduzetnice svoje uspjehe i dostignuća, pa i svoje ime, predstave javnosti te da pokažu da spol nikako nije presudan kada je poslovni uspjeh u pitanju. Ujedno želim zahvaliti idejnoj začetnici Petri Kovačič i dosadašnjoj predsjednici Josipi Carović na održavanju ove hvalevrijedne tradicije - rekla je Novak.

Nesebičnu potporu cijelom sajmu dali su predsjednik Skupštine Međimurske županije Mladen Novak sa zamjenikom Dragutinom Glavinom te župan Matija Posavec sa zamjenicom Sandrom Herman i pročelnikom UO za gospodarske djelatnosti Darkom Radanovićem.

- Sajmovi pridonose povećanju broja poslovnih kontakata među poduzetnicima, a to rezultira većim brojem sklopljenih poslova, većom zaradom i povećanim zapošljavanjem. Isto tako, bolja poduzetnička klima rezultira i većim brojem novoregistriranih obrta i poduzeća - naglasili su predstavnici Hrvatske obrtničke i gospodarske komore, Robert Varga i Mladen Križaić, dok je međimurski župan Matija Posavec otvorio sajam. 

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!