Vijesti / Gospodarstvo

'ČETIRI ŽUPANIJE mogu odlagati u Piškornicu, smeće iz Dubrovnika neće kod nas'

'ČETIRI ŽUPANIJE mogu odlagati u Piškornicu, smeće iz Dubrovnika neće kod nas'

Građani iz Koprivničkog Ivanca potpisuju peticiju protiv direktora Regionalnog centra za gospodarenje otpadom Piškornica Mladena Jozinovića i strahuju da će otpad ići u Varaždin na preradu pa onda na smetlište kao otpad iz Varaždina.

- Na odlagalištu u Koprivničkom Ivancu zbrinjavat će se samo otpad s područja četiriju županija koje su i osnivači Piškornice – uvjerava Mladen Jozinović, direktor Regionalnog centra za gospodarenje otpadom Piškornica.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Tvrtka Piškornica sanacijsko odlagalište d.o.o. ni na koji način nije, napominje, sudjelovala u natječaju za prihvat otpada s područja Dubrovnika i okolnih općina niti ima ikakve veze s obradom otpada na tom području. Posluje s tvrtkama koje su zadužene za zbrinjavanje otpada s područja Koprivničko-križevačke, Varaždinske, Međimurske i Krapinsko-zagorske - kazao je.

Buru je u javnosti izazvala vijest da je tvrtka Eko Flor Plus iz Oroslavja dobila posao zbrinjavanja 20.000 tona dubrovačkog otpada te da ga planira zbrinuti na odlagalištu Piškornica u sjeverozapadnoj Hrvatskoj.

Otpad iz 60.000 kućanstava

- Možemo potvrditi da otpad s područja Dubrovnika neće dolaziti u Koprivnički Ivanec. Istina je da Piškornica, kao i većina odlagališta u Hrvatskoj, ima potpisan ugovor s tvrtkom Eko Flor Plus, koja ima koncesiju za dovoz otpada na Piškornicu. Količina dovezenog otpada od 1. siječnja ove godine iznosi 163 tone – kaže Jozinović.

Od 1. siječnja 2017. na odlagalište Piškornica dovezeno je 5677 tona otpada, odnosno 2800 tona otpada u prosjeku mjesečno, dok je tijekom 2016. na odlagalište odloženo ukupno 72.985 tona otpada, odnosno 6000 tona mjesečno.

U tvrtki Eko Flor Plus kažu da surađuju s Piškornicom, ali i s drugim odlagalištima na području Hrvatske te da na temelju ugovora s gradovima i općinama skupljaju otpad u više od 60.000 domaćinstava.

S obzirom na to da je Piškornica obznanila da neće preuzeti otpad iz Dubrovnika, u Eko flor plusu najavljuju da će idućih dana obaviti konzultacije s tvrtkom Čistoća iz Dubrovnika.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci