DOKAPITALIZACIJA Britanski fond Valtegra LLP ulazi u Varteks s 37 milijuna kuna

Varaždinski Varteks bi za nešto više od mjesec i pol trebao provesti dokapitalizaciju. Iz kompanije su za 17. kolovoza najavili glavnu skupštinu, a među prijedlozima odluka o kojima će se dioničari očitovati je i prijedlog povećanja temeljnoga kapitala, s tim da se zbog akumuliranih gubitaka iz prethodnih godina prije toga planira provesti smanjenje kapitala, piše Poslovni.hr.

Novi kapital Varteksu bi trebala osigurati britanska privatna investicijska kompanija. Riječ je o svojevrsnom fondu rizičnog kapitala specijaliziranom za međunarodna ulaganja u kompanije u poteškoćama, a u skladu sa spremnošću na veći rizik, takvima su u pravilu veći i apetiti u pogledu očekivanih prinosa.

Prema uvjetima navedenim u skupštinskom prijedlogu Uprave Varteksa, proizlazi da bi Valtegra u varaždinsku modnu kompaniju trebala uložiti 37,2 milijuna kuna ili oko pet milijuna eura, a tim ulaganjem britanski bi fond u konačnici postao vlasnikom 48,6 posto dionica kompanije.

Varteks je još 2013. sklopio predstečajnu nagodbu na temelju petogodišnjeg plana operativnog i financijskog restrukturiranja, i za njegovo daljnje poslovanje ta je dokapitalizacija od velike važnosti.

– Provedbom dokapitalizacije osigurat će se radni kapital dostatan za dovršetak svih projekata restrukturiranja, te kapitalna platforma za provedbu svih zacrtanih razvojnih projekata. Time će se u potpunosti stabilizirati poslovanje i osigurati preduvjeti za održivi rast i razvoj poslovanja – rekao je predsjednik Uprave Varteksa Zoran Košćec za Poslovni.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije