Vijesti / Gospodarstvo

PUDING ŠAMPION Vindiji dvije velike zlatne medalje na slovenskom sajmu AGRA

PUDING ŠAMPION Vindiji dvije velike zlatne medalje na slovenskom sajmu AGRA

Hrvatskim proizvođačima mlijeka i mliječnih proizvoda bit će uručenene dvije titule šampiona i više drugih odličja na 55. jubilarnom sajmu AGRA u Gornjoj Radgoni u Sloveniji.

Ocjenjivanje je završeno, piše Agroklub, dvije titule šampiona pripale su Vindiji iz Varaždina za proizvode Mliječni puding vanilija i Mliječni punding čokolada, koji već treću godinu zaredom osvajaju Velike zlatne medalje.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Među dobitnicima velikih zlatnih medalja, uz Vindiju, ove godine su i MIH Sirana iz Kolana na Pagu za svoje sireve Tartufin i Paški sir, zatim Veronika iz Desinića za Sirutku sa okusom mango marelica, a zlatna medalja pripala je i Sirani Runolist iz Otočca za Runolist sir.

Inače, ove godine je za odličja konkuriralo 29 tvrtki s ukupno 162 proizvoda i to 23 tvrtke iz Slovenije (120 proizvoda), pet iz Hrvatske (23 proizvoda) te po jedan proizvođač iz Austrije (6 proizvoda), dva proizvoda iz Srbije i jedan iz Njemačke.

Uz ukupno devet titula šampiona od kojih 4 ostaju u Sloveniji, tri idu u Austriju i dvije u Hrvatsku, ocjenjivački sud je dodjelio i 51 veliku zlatnu medalju, 41 zlatnu, 39 srebrnih i 14 brončanih medalja.

Ovogodišnje 55. jubilarno izdanje poljoprivrednog sajma AGRA odvijat će se od 26. do 31. kolovoza u Gornjoj Radgoni u Sloveniji, piše Agroklub.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci