ČEHOK NAJAVIO Aquatehnika će preživjeti i biti stabilna, ne ide na prodaju!

– Poduzeće Aquatehniku ne prodajemo, već ćemo od nje napraviti stabilnu gradsku tvrtku – najavio je gradonačelnik Ivan Čehok na današnjoj konferenciji za novinare održanoj u tome poduzeću.

Kako je objasnio, zajedno sa svojim suradnicima, zamjenikom Zlatanom Avarom i vijećnikom Željkom Bunićem te v.d. direktorom Varkoma Marijanom Cesarcem i v.d. direktorom Aquatehnike Tomislavom Bogovićem pronađen je način kako će to poduzeće moći raditi na velikom projektu Aglomeracije Varaždin.

Naime, Aquatehnika se nije mogla javljati na natječaje kao izvođač radova, budući da je riječ o Varkomovoj tvrtki kćeri.

Na konferenciji za novinare je pojašnjeno da će Aquatehnika ipak moći raditi, ali kao podizvođač radova za tvrtke koje su dobile posao na natječajima pa će time biti zadovoljene stroge europske norme. Time je izbjegnut sukob interesa Aquatehnike tijekom provođenja postupka javnog nadmetanja.

– Aquatehnika je bila u gubicima kad smo je mi ‘naslijedili’, ali moram reći da je i Varkom u prvih šest mjeseci bio u mjesecu oko 1,8 milijuna kuna. Govorimo o mandatu Vlade Vlašića, ne ulazeći u bilo kakvo kritiziranje ili predbacivanje. Mi smo to uspjeli sada konsolidirati, Varkom je pozitivan, a jednako tako nadamo se da ćemo to napraviti i s Aquatehnikom. U tom procesu nam je bilo ključno dobiti mišljenje ministarstva, odnosno Hrvatskih voda i nadležnih institucija o tome može li Aquatehnika izvoditi radove. Dobili smo mišljenje da Aquatehhnika može biti podugovaratelj i da može raditi poslove u vrijednosti do 30% iznosa ugovora koji se sklapa – pojasnio je gradonačelnik Čehok.

Dodao je da to Aquatehnici otvara velike mogućnosti i dobre poslovne izglede.

– Direktor Bogović je povukao već određene poteze, kao i Cesarec, i uvjereni smo da više nema potrebe za prodajom tvrtke – naglasio je Čehok stav gradske vlasti prema budućem statusu Aquatehnike. No određeno restrukturiranje bit će nužno, najavio je gradonačelnik.

Također je najavio raspisivanje natječaja za direktora.

– Želimo da to bude osoba koja ima iskustva u građevini i velikim projektima. Tu se ne ide ni na kakvo uhljebljivanje ili bilo kakvo stranačko pitanje.

Podsjetio je da iduće srijede, 11. listopada, slijedi potpisivanje ugovora s državom u vezi Aglomeracije Varaždin, nakon čega ovaj veliki projekt može početi. Rečeno je da bi neki od radova mogli početi već ove godine.

– Imamo 100 zaposlenih, tih 100 obitelji će nakon ovoga saznanja mirnije spavati. Situacija je, najblaže rečeno, bila napeta – zaključio je v.d. direktor Aquatehnike Tomislav Bogović.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije