Vijesti / Gospodarstvo

ZLATNA KUNA Poduzetnik Stjepan Šafran dobitnik nagrade za životno djelo

ZLATNA KUNA Poduzetnik Stjepan Šafran dobitnik nagrade za životno djelo

Svečana dodjela nagrade Hrvatske gospodarske komore 'Zlatna kuna' održana je jučer, 13. studenog, u Zagrebu, a među ovogodišnjim dobitnicima je ugledni poduzetnik iz Brezničkog Huma Stjepan Šafran.

Zlatna kuna za životno djelo uručena je, kako stoji u opisu nagrade 'doajenu hrvatskoga obrtništva i poduzetništva koji je tijekom godina iz jednostavne radionice za preradu metala i strojnu obradu razvio poslovni sustav s tri tvrtke s preko 210 zaposlenih, koje uspješno posluju na hrvatskome, europskome i afričkome tržištu'.

Šafranov poslovni sustav čine tvrtke Alu Product i Metal Product te Ljevaonica Tržec, proizvodi elektroopremu i strojnu opremu lijevanjem.

U 2006. godini Šafran je odlučio obnoviti obiteljsku tradiciju pokretanjem vinarije u kojoj proizvodi rajnski rizling, graševinu i muškat, a njegova su vina već našla put do međunarodnih kupaca.

Šafranov biznis od samog je početka obiteljski, u rad tvrtke uključena je supruga, dva zeta te odnedavno i unuka, čime je poslovanje počela preuzimati treća generacija obitelji. U svojoj je bogatoj karijeri Stjepan Šafran bio istaknuti član mnogih udruženja i institucija, a njegov je rad ovjenčan i brojnim nagradama.

 

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!