Vijesti / Gospodarstvo

DEVZMEETUP Varaždinski developeri i dizajneri organiziraju 13. susret

DEVZMEETUP Varaždinski developeri i dizajneri organiziraju 13. susret

U četvrtak, 7. prosinca, u 17:30 u multimedijskoj dvorani Palače Herzer održat će se trinaesti po redu Devzmeetup, susret varaždinskih developera i dizajnera.

Devzmeetup je lokalni meetup za developere, dizajnere i sve druge koji žele naučiti nešto novo. Meetup se održava u Varaždinu prosječno jednom u dva mjeseca. Kroz polusatna predavanja predstavljaju se uspješne priče poduzetnika i nove tehnologije, govori se o dizajnu, 'freelancanju' i brojnim drugim temama koje su vezane za IT, dizajn, startup kulturu i poduzetništvo.

Organizacijski tim Devzmeetupa čine varaždinske tvrtke Pixel industry, Influendo, Enfinita i IT Media uz logističku i financijsku potporu Tehnološkog parka Varaždin. Meetup.com grupa trenutno broji 276 članova, a na svakom okupljanju u prosjeku sudjeluje 60-ak članova.

Četiri teme

Cilj meetupa je dijeljenje znanja, poticanje suradnje između sudionika te općenito druženje stručnjaka iz iste branše. Na dosadašnjim meetupima predstavljene su mnoge uspješne priče i prakse iz lokalnog okruženja poput tvrtki Arbona, Cratis, Pixel Industry, Influendo i drugih, ali i zagrebačkih tvrtki GIS Cloud i Bellabeat.

Trinaesti meetup donosi 4 nove teme. O web sustavima visokih performansi, osnovama njhova testiranja te načinima optimizacije za velike količine prometa pričat će Zoran Antolović. Zoran je jedan od osnivača agencije Async Labs i startupa MyBeeLine te jedan od organizatora ZgPHP zajednice.

Offline marketing IT proizvoda na primjeru Flixbusa, autobusnog operatera koji sebe opisuje kao kombinaciju tehnološkog start-upa, online kupovine i prijevozničke tvrtke tema je kojom će se baviti Ivana Rakamarić. Ivana ima višegodišnje iskustvo u marketingu i internim komunikacijama, a prije nego se priključila Flixbus timu bila je kreativni direktor tvrtke Moonberries i sudjelovala u organizaciji TEDx Zagreb.

Iskustva sudionika

Iskustvo sa studijskog putovanja 'Moove to Alentejo', programa organiziranog od strane Politehničkog instituta Portalegre pod pokroviteljstvom mreže inkubatora 'Moove' u portugalskoj pokrajini Alentejo donosi Ivan Todorović. Ivan je pokrenuo vlastitu tvrtku prije nešto više od godine dana te teži tome da radi u području web dizajna i spajanju istog s digitalnim marketingom.

Iskustva sa sudjelovanja na Hi-Tech Carnevalu u Shanghaiu i jednotjednoj radionici o poslovnoj inkubaciji koja je održana u sklopu njega donosi Karlo Kukec. Karlo je pomoćnik direktora za tehnologije u TechParku Varaždin. Jedan je od osnivača Voogle startup inicijative i Voogle idea akceleratora.

Program 13. Devzmeetupa:

17:30 Zoran Antolović: Web sustavi visokih performansi
18:00 Ivana Rakamarić: Offline marketing IT proizvoda
18:30 Ivan Todorović: Moove to Alentejo – eat cheese and drink vine
18:45 Karlo Kukec: Shanghai Hi-Tech city
19:00 After party @Medina Škrinja (free pizza, pivo – PYO)

Za sudjelovanje se možete prijaviti ovdje.

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!