Vijesti / Gospodarstvo

GIU INGRA DET organizira tradicionalnu Konferenciju u Düsseldorfu

GIU INGRA DET organizira tradicionalnu Konferenciju u Düsseldorfu

U Düsseldorfu 14. prosinca 2017., održava se tradicionalna Konferencija o radu i izvozu hrvatskih tvrtki i statusu radnika u SRNJ i EU, s naglascima na analizu rizika, mogućnosti te poreznog i doprinosnog tretmana radnika iz RH nakon novele Direktive o izaslanju; prijedlog mjera za zadržavanje radne snaga u hrvatskim poduzećima kroz transformaciju, porast radničkih plaća, garantiranu njemačku i internacionalnu rentu te aktiviranje mogućih zakonskih povlastica za radnika i tvrtku (referent odvjetnik Zoran Šunić, Deutsche Bank, Zurich Versicherung, porezni savjetnici i njemački odvjetnici). 

Nadalje, govorit će se o demografskoj projekciji hrvatske radne snage i prijedlogu za privlačenjem poželjne radne snage kompatibilnih zemalja (referent doc. dr. Stjepan Šterc, MRMS)

Na kraju će biti naglasak na znanstveno optimiranje organizacije i troškova tvrtki i institucija kroz povezivanje i bolje iskorištenje postojećih tehnoloških parkova u korist efikasnije proizvodnje u RH i nastupa hrvatskih tvrtki i radnika u inozemstvu (uz projektnu pomoć Hrvatske akademije tehničkih znanosti, referent prof.dr. Vladimir Andročec)

Konferencija je u organizaciji neprofitne poslovne udruge INGRA-DET, GIU, a pod visokim pokroviteljstvom Vlade Republike Hrvatske i sudjelovanjem predstavnika nadležnih resora VRH (potpredsjednik Štromar, MRMS, MVEP), direktiora tvrtki, znanstvenih savjetnika i uz medijsko praćenje.

Informacije i prijave: zoran.androcec@ingra-services.eu, +491712261079
Mjesto održavanja: Hotel Intercontinental, Düsseldorf, 14.12.2017., od 10 do 13 sati.

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!