Vijesti / Gospodarstvo

MIRKO ANDABAKA Još jučer se sudio s Gradom, a danas je direktor gradske tvrtke!

MIRKO ANDABAKA Još jučer se sudio s Gradom, a danas je direktor gradske tvrtke!

Novi direktor gradske tvrtke Aquatehnika, odnosno Varkomove tvrtke kćeri, je Mirko Andabaka.

On je na tu dužnost imenovan s 1. prosinca, a zamijenio je v.d. direktora Tomislava Bogovića, koji je privremeno 'uskočio' 1. rujna na čelno mjesto u Aquatehnici.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Mirko Andabaka vlasnik je i direktor tvrtke Novogradnja, u javnosti najpoznatijoj po obnovi zgrade Tehnološkog parka, odnosno sudskog spora s Gradom Varaždinom koji je proizašao iz toga. Također, od 2013. do 2016, bio je vlasnik i direktor poduzeća Ammgra, koje je završilo u stečaju i više ne postoji.

Preciznije rečeno, Mirko Andabaka, naravno, više nije ni vlasnik ni direktor Novogradnje. S 29. studenoga jedini osnivač društva je njegov sin Marin Andabaka, koji je preuzeo i funkciju direktora. Mirko Andabaka imenovan je pak prokuristom.

Tvrtka Novogradnja osnovana je 1996. godine, a zadnjih godina posluje s određenim manjim gubitkom.

Poznat je njezin spor s Gradom Varaždinom, koji se po sudu 'povlačio' dugi niz godina.

Naime, Novogradnja je još 2006. godine obnavljala zgradu Tehnološkog parka. U prosincu te godine na zgradi je izbio požar, a Grad je tvrtku angažirao i za sanaciju štete od požara, i to izravno, bez javnog natječaja.

Novogradnji su plaćeni osnovni radovi, ali Grad nije platio one radove dogovorene naknadno, nakon požara, i obavljene tijekom 2007. godine. Stoga je Novogradnja 2010. godine podigla tužbu protiv Grada.

Privremeni gradonačelnik Zlatko Horvat je 2011. godine pristao na nagodbu, odnosno da se Novogradnji isplati 1,2 milijuna kuna. Vrijednost radova bila je oko 700 tisuća kuna, a iznos kamata oko 500 tisuća kuna!

No nova gradska vlast, predvođena Goranom Habušem i tada još Natalijom Martinčević, odbila je to provesti.

Nakon toga je Općinski sud u Varaždinu 2013. godine donio prvostupanjsku presudu u korist Grada. Ali Novogradnja se žalila i naposljetku pravomoćno dobila spor, a iznos dugovanja Grada narastao je, temeljem novih sudskih troškova, na 1,3 milijuna kuna. Tijekom 2016. godine ta su sredstva uplaćena iz gradskog proračuna.

Na kraju spomenimo, čisto informacije radi, i sastav Nadzornog odbora Aquatehnike. Predsjednik je Božo Soldo, zamjenik Damir Habijan, a članovi Željko Bunić i Mladen Benjak te, iz redova zaposlenika, Tihomir Zdelar.

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!